Bluetooth

Hallo, klein vraagje; Om je bluetooth aan te steken hoef je toch enkel in instellingen naar de functie te gaan en aan leggen?? Als ik dit doe, werkt er nog niets... Wat doe ik verkeerd?

1. Welkom! 2. Wat voor Mac heb je? 3.Wat wil je aansluiten? 4. Wat voor foutmelding krijg je?

mr x: aan het forum te zien, gaat het om een iPhone.

Als je in ‘settings’ - ‘general’ - ‘bluetooth’ (indien op Engels ingesteld) het schuifje verschuift, zou het aan moeten gaan. Je ziet dan onder andere rechtsboven (links naast de batterij) een bluetooth icoontje verschijnen.

Volgende stap is pairen met een ander apparaat, bv een oortje of een carkit. (Let wel: dit kan alleen een hands-free apparaat zijn, pairen met bijvoorbeeld andere telefoons of met je computer is niet mogelijk of levert je niets op!) Hoe dat werkt, kan afhankelijk zijn van het apparaat. Globaal: je laat een van de apparaten naar andere apparaten zoeken, waarna het andere apparaat in beeld komt. Die selecteer je, waarna de ene een code geeft die je vervolgens op de andere moet ingeven. Dan zijn ze gepaird en wordt in het vervolg de verbinding automatisch gelegd.

Kortom: Bluetooth op de iPhone werkt alleen voor handenvrije dingen en autosetjes. Je kunt er geen data mee versturen, ook niet synchroniseren met je Mac, daar is de kabel voor.

Eigenlijk best jammer dat dat niet kan.