Blurry tekst in Flash sites

Macsters,

Is het normaal dat bepaalde flash sites (lijken het te zijn) een vaag deel in hun beeld hebben?
Waar ligt dat aan? Ik heb het wel eens vaker gezien.

bv.: http://www.ourmindstate.com/2005_new/index2.html

Ga naar de guestbook. En huiver. Het zit in de entry tekst over een balk in de lengte.

en dus deze ook: http://www.bjornnelissen.nl/

Da's een goeie..... het pixelfont is toch haarscherp op andere plekken. Echter het lijkt net alsof er een blurry-verloop over de tekst zit. Erg vreemd.

Hoe geeft Windows deze site weer?

Hey MacBjorn ik wil niet zeuren maar jou website heeft het ook bij mij. Het rechter deel van je Biografie pagina tekst bijvoorbeeld is ook niet scherp. Portfolio subonderwerpen ook. Nieuws tekst ook maar bijna over het geheel. Soort random plekken, maar wel elke keer.

Ligt het aan mijn GeForce 4 MX ofzo?

verrek...... je hebt gelijk!

Het is erg vreemd. Ik heb namelijk d.m.v. een actionscript ervoor gezorgd dat de letters gedwongen zijn om op de hele pixel geplaatst te worden.
Ik ga even heel kritisch op een windows-bak kijken of het daar ook te zien is.

Op mijn Dell ziet het er ook wazig uit...

Bij je [i:7c11c3c313]publisch instellingen[/i:7c11c3c313] in Flash je JPG waarde op 100% zetten, zodat hier geen verlies optreedt, plus je site laten publischen als 'Best' ipv. Normaal.

Dit heeft bij mij altijd de vaagheden verholpen.

Hoop dat dit ook bij jouw mag lukken

Als het JPG's zijn in de flash, inderdaad de kwaliteit zo hoog mogelijk instellen (100% is niet nodig, 85% is meer dan genoeg).

Daarnaast voor tekst: altijd op hele pixels positioneren, dus niet 109,9 maar 110. Daar komen ook vaak net-niet situaties uit.

En als je tekst (dynamisch) centerd of rechts uitlijnd dan kan heb je ook soms blurry tekst.

Tja, op mijn site is alle tekst linkslijnend. Ik maak geen gebruik van JPG's in Flash. Het pixelfont is gezet in de juiste grootte en staat in iedere movieclip op de hele pixel. Daarnaast is er ook nog een actionscript welke de clips altijd op de hele pixel zet.

Hoe het is gedaan op de andere site weet ik niet, maar diegene die de site heeft gemaakt weet kennelijk goed om te gaan met pixelfonts in Flash. Ik sta voor een raadsel.

misschien zijn het gewoon vectores? dus heeftie break apart gedaan?

www.schrijnwerkerij-dieleman.be

Geen break apart, gewoon volle coordinaten en alles is toch scherp.
Het zijn dus dynamische tekstvlakken.

Het enige wat niet standaard is aan mijn tekstblokken is de interlini. Die staat op 14 punten (tekst is 10 punten). Maar ik heb nooit gehoord dat dit problemen kan geven.

Waar treed het probleem op bij jou Bjorn? Ik zie namenlijk alles scherp.

http://www.bonaparte.be/ in het guestbook ook rechts.

Ligt het aan mijn ogen? Ligt het aan mijn Grafische kaart? Ligt het aan font smoothing instellingen in OS? Ligt het aan het font?

[quote:0625a603e2="konijn"]Waar treed het probleem op bij jou Bjorn? Ik zie namenlijk alles scherp.[/quote:0625a603e2]

[img:0625a603e2]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=9095[/img:0625a603e2]

Het probleem treedt niet overal op. In de bio is de tekst aan de linkerkant scherper als aan de rechterkant. De tekst bij de illustraties is wel haarscherp.
Overigens ziet het voorbeeld hier er slechter uit ivm de JPG compressie.

Ik ben ook met dit probleem aan het worstelen. Ik denk dat er gewoon goede en slechte pixelfonts zijn. De lettervormen mogen dan wel precies in het pixel-grid vallen maar sommige pixelfonts hebben blijkbaar een mindere letter-spatiëring, waardoor de volgende letter toch niet helemaal op de juiste coördinaten begint. Dit kan ook verklaren dat de tekst bij Bjorn vager wordt aan de rechterkant.

Als iemand mij eens een font kan mailen waar het met dynamische velden altijd goed gaat dan weten we meer. (thomas@initiumnet.nl)

Tom..... je hebt gelijk!

Ik heb even diep ingezoomed in een .fla met tekst van mijn site met het grid aan op de achtergrond. Verderop in de regel staat de tekst horizontaal niet helemaal op de pixel terwijl dit aan de linkerzijde wel het geval is!

[img:f08f9493b1]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=9105[/img:f08f9493b1]

Vraag is alleen, hoe lossen we dit op. Het font dat ik heb gebruikt is een speciaal pixelfont voor Flash.

Bjorn,

Heb je een font van www.fontsforflash.com gebruikt?

http://www.fontsforflash.com/userguide
Hier hebben ze exact neergetzet hoe het geruik in Flash zou moeten.

Bij het kopje ‘Working with movievclips’ staat dat door een bug in Flash, er soms movieclips iets geschaald worden. Er zit een reset button in het Transform panel.

Zou dit helpen?

Björn... met welke versie van Flash heb jij je site gemaakt? Ik heb die blur troubles nog nooit gehad met mijn Flash projecten. Zou 't een versie probleem kunnen zijn? :?

Ik heet geen Bjorn maar gebruik 7.2.

Heb het bij sommige wel en sommige niet.