Bootcamp wordt niet meer weergegeven als te selecteren OS bij opstart

Hoi,

ik heb vanavond, naast High Sierra en Windows in Bootcamp, een partitie aangemaakt op mijn harde schijf om Snow Leopard op te zetten (omwille van het niet meer functioneren van bepaalde hardware onder High Sierra). Op mijn desktop bij opstart onder High Sierra kan ik nu 3 hard disc symbolen zien: deze van HS, die van SL en mijn Bootcamp. Wanneer ik via het desktop symbool via HS opstart de inhoud opvraag van Bootcamp geeft deze al mijn mappen weer die er voor het aanmaken van de nieuwe partitie ook reeds stonden, dus aan de inhoud daarvan lijkt niets te zijn veranderd.

Wanneer ik echter bij het opstarten de keuze wil maken uit mijn opstartschijven (via de ALT/ Option toets) krijg ik enkel nog mijn herstelschijf, de oorspronkelijke (High Sierra) schijf en mijn nieuwe partitie met SL (die bij selecteren perfect werkt). Mijn Bootcamp is verdwenen en dus niet meer toegankelijk.

Iemand enig idee hoe dit opgelost kan worden?

Dank je!

Da’s wel een eind terug zeg, naar 10.6 Snow Leopard (2009) omdat er iets onder 10.13 High Sierra (2017) niet wil werken. Kun je niet met een iets modernere versie uit de voeten, zoals 10.9 Mavericks (2013), 10.11 El Capitan (2015), of misschien zelfs 10.12 Sierra (2016)?

Maar, on-topic. Vreemd! Zie je de disk nog wel onder je opstartschijven in de Systeemvoorkeuren? Maakt het misschien nog uit of je vanuit Snow Leopard of High Sierra herstart?

Hoi McMeller,

dank je voor de reactie.

Inderdaad een tijd geleden maar de was de officiele disc die bij de levering zat. Belangrijkste is dat ik mijn Apple TV terug aan het werken krijg en ik weet zeker dat het onder Snow Leopard werkte. Moet toegeven dat ik deze partitie voor niet veel andere toepassingen ga gebruiken.

Bij het opstarten kon ik tot gisteren namiddag steeds de selectie maken uit mijn hoofd hard disc met High Sierra, mijn Bootcamp (met werkende Windows) en mijn herstelschijf.

Op de hoofddisc heb ik een partitie van 50GB aangemaakt en daarop heb ik de Snow Leopard kunnen plaatsen (als opstart disc de programma CD geselecteerd en vervolgens kan ik de gewenste partitie kiezen. Runnen rechtstreeks via de CD gaf een foutmelding van een te oud OS).

Na terug opstarten onder HS kreeg ik op mijn scherm 3 iconen van geinstallleerde schijven: de nieuw geinstalleerde, mijn bootcamp en de hoof hard disc.

Bij opnieuw opstarten (en selectie via de ALT / option toets op het startscherm) kon ik Snow Leopard zonder problemen opstarten.

Toen ik wilde testen als de Windows partitie nog werkte merkte ik dat het icoon, waarmee ik het normaal op het opstartscherm selecteer, verdwenen was. Ik kon enkel nog de selctie maken uit mijn hoofdschijf, de herstelschijf en de nieuwe partitie.

Bij het terug opstarten via de hoofdschijf (High Sierra) heb ik het icoon van bootcamp geselecteerd en de info hiervan opgevraagd waarna een venster opende de inhoud ervan en al de mappen waren aanwezig.

Als ik opstart onder Snow Leopard krijg ik voorlopig GEEN iconen gepresenteerd met mogelijke schijven.

 

M.vr.gr

 

Frank