Bootcamp, zou ik het wagen?

Ik zou graag GTA San Andreas spelen op mijn MacBook en dit kan enkel met Bootcamp dus zal ik dit moeten installeren.

Nu heb ik op dit forum al veel enge verhalen gehoord dat Bootcamp mensen hun Mac gewoon naar de ****en heeft geholpen en verhalen over alle errors en zwarte schermen… :?

Ik zou Bootcamp alleen gebruiken voor GTA maar als het heel m’n MacBook laat crashen vind ik het het risico niet waard. Kan er echt vanalles fout gaan of kan dit alleen als je zelf iets fout doet? En tast het dan mijn hele Mac aan of alleen de windows-partitie?

Bedankt voor de reacties! :slight_smile:

Je Mac zal er niet van naar de klote gaan.

Een van de nadelen is dat er veel GB’s naar de Windows parititie gaan. Verder moet je eerst de computer uitzetten om Windows te kunnen starten.

Soms heb je een probleem dat die niet kan paritioneren. Dan moet je alles back-uppen en de hele hardeschijf opnieuw formatteren.

Kan ik dan best backuppen voor ik Bootcamp doe en dat backuppen: is dat dan gewoon mn hele thuismap naar de externe harde schijf slepen, of hoe doe ik dit? En hoeveel GB moet die partitie dan zijn voor Windows (?) + GTA (4GB ongeveer) ?

Misschien is dit wel interessant voor je: [url]http://tubeshards.wordpress.com/2006/12/05/install-windows-to-a-macintosh-usb-drive/[/url]

eeehhhmmm....., ik zou eerst "gewoon" Bootcamp op je Mac zetten. Maar wat je ook doet, EERST een bootable back-up maken, bv met SuperDuper!

[quote:3fbb465506="Lord_spianoman"]Misschien is dit wel interessant voor je: [url]http://tubeshards.wordpress.com/2006/12/05/install-windows-to-a-macintosh-usb-drive/[/url][/quote:3fbb465506] Het lijkt me niet zo'n heel goed idee om een open-source versie 0.8 hack oplossing (waar je ook nog je computer voor moet demonteren) aan te prijzen bij iemand die al bang is voor het installeren van Boot Camp.

Ik ben die SuperDuper! aan het downloaden, lijkt me een goed programmaatje :lol: Ja, van die hack oplossing blijf ik liever af, dat doet me teveel denken aan mn pc, op mn mac hou ik het liever leuk :)

Maar het kan dus echt geen kwaad van BootCamp te installeren? Dat m’n Windows partitie niet werkt of dat het niet lukt ofzo vind ik niet erg maar ik zou echt niet willen dat er iets gebeurt met m’n mac want ik hem 'm nog maar pas en het is m’n eerste dus ik zou er echt kapot van zijn als er iets mis ging…

Als je een backup hebt kan je niks gebeuren. En als je vervolgens maar nauwgezet de instructies van BootCamp volgt is het verder zelfs een fluitje van een cent.

Lees ook voor gebruik van Super Duper de instructies bij dat programma goed door!

Nee, er kan niets gebeuren met je Mac. Stel dat de Bootcamp installatie mislukt, dan maak je je Mac helemaal schoon en zet je met SuperDuper de boel weer terug. Daarom is die back-up noodzakelijk. Maar als je goed de gebruiksaanwijzing volgt van Bootcamp en een goede Windows XP met SP2 hebt, moet het lukken. :) edit: Buzz-D was me voor! :lol:

Moet ik bij SuperDuper! dan zo'n 'Sandbox - Shared users and Applications' maken? En gaat deze dan ook [b:e8c2da93f2]alle[/b:e8c2da93f2] programma's kopiëren zoals firefox, adobe photoshop, e.a.? Hoe groot gaat deze file ongeveer zijn?

edit: die Sandbox is alleen als je het koopt? :o

SuperDuper maakt een kloon van je HD, dus die is precies even groot. Alles wordt overgezet, incl instellingen etc. Mocht er iets met je HD gebeuren, dan kan je weer opstarten met je externe HD en alles terug zetten. Is trouwens altijd goed regelmatig te back-uppen. Als je de betaalde versie van SuperDuper neemt, dan kan je bv een schema instellen wanneer er een back-up gemaakt moet worden en bovendien duurt het minder lang, omdat dan alleen wijzigingen worden aangepast.

Bedankt Mono1! Dus als ik het goed begrijp blijven dan alle programma's intact en is het helemaal hetzelfde als ik het terug opstart en terug overzet van mn harddisk.

Maar moet ik dan SandBox selecteren? Of backup - all files ?

Back-up all files. Je hebt toch wel een externe HD met Fire wire, want met usb gaat het anders heel lang duren. Edit: Er mag op die externe HD ook niets meer staan wat je wilt bewaren, want hij wordt door SuperDuper eerst gewist!

Nee, het is met USB :x En er moeten eigenlijk op die externe harde schijf nog wel dingen blijven staan.. Maar ik heb nog een andere, ook wel met USB van 60GB maar die kan ik eventueel wel alles eraf gooien. Volgens mijn iStat Pro gebruik ik nu 39GB van mijn harde schijf dus dan zou dat eventueel lukken??

Moet daarmee dus lukken, maar neem je tijd............ :o

Ik lees zojuist in de gebruiksaanwijzing van SuperDuper dat USB niet wordt aangeraden! Lees dit svp zelf even in die gebruiksaanwijzing!!!!!!!

Neem je tijd? Bedoel je dat het lang gaat duren of dat ik het rustig aan moet doen? Bedankt voor je tips! Ik heb er veel aan gehad! :wink:

Tegelijk gepost :P Ik ben dit in de handleiding tegengekomen: [quote:9b1d5a4e74]USB drives cannot be used as a startup drive for PowerPC based Macintoshes, regardless of the program used. On top of that, USB drives have a large number of limitations regarding speed and – even if USB 2.0 Hi-Speed rated – [b:9b1d5a4e74]can slow down to USB 1.x speeds when used in conjunction with slower devices[/b:9b1d5a4e74].[/quote:9b1d5a4e74] Ik heb wel een Intel dus het zou moeten kunnen, en met de snelheid... geduld hebben zeker? :? Enkel het vetgedrukte snap ik niet helemaal, wat bedoelen ze met die 'in conjunction with slower devices'?

hmmm... Kan je GTA eigenlijk wel draaien op een Macbook?

Tja, 't komt er dus min of meer op neer dat ze niet zeggen dat het niet kan, maar het ook niet echt aanraden. Als ik jou was dan zou ik even een proefje maken door een bv 1 Gig over te slepen naar je externe HD en dan kijken hoe lang ie er over doet. Dat met 39 vermenigvuldigen en dan weet je hoe je lang je koffie kan gaan drinken! :? [quote:fac83e107d] can slow down to USB 1.x speeds when used in conjunction with slower devices[/quote:fac83e107d] Kan er wel wat bij bedenken, maar helemaal precies durf ik het niet te zeggen wat dat voor jouw situatie betekent.