Borders van tabellen

Hoi,

Ik wil in een HTML pagina een “normale” tabel plaatsen. met normaal bedoel ik dat alle borders gewoon enkele lijnen zijn. Kan dit en zoja hoe??
Heb van alles geprobeerd maar krijg niks beters dan die vakjes rond iedere cel :frowning:

1. (de ouderwetse methode): met tablebackgrounds en gekleurde cellen. 2. (de beste en nieuwste methode): via CSS

:smiley:

Ben nog erge noob in CSS wereld. Wist niet dit er ook mee kon. Echt geniaal dat CSS! Heb nu dit gevonden: [quote:6f09344a15]<style type="text/css">

table, td
{
border-color: #600;
border-style: solid;
}

table
{
border-width: 0 0 1px 1px;
border-spacing: 0;
border-collapse: collapse;
}

td
{
margin: 0;
padding: 4px;
border-width: 1px 1px 0 0;
background-color: #FFC;
}

</style> [/quote:6f09344a15]
maar snap nog niet echt wat ze bedoelen met:
border-collapse:
en bij border-width 1px 1px 0 0; (snap 't ongeveer waar niet precies).

Bij border-width definieert men de dikte van de randen, respectievelijk 1 pixel bij de onder-en linkerrand van de tabel, en 1 pixel bij de boven- en rechterkant van de cellen.

Border-collapse definieert of de rand van de cellen en de rand van de tabel in mekaar mogen staan indien ze tegen mekaar aansluiten.

thnx, weer wat geleerd

In safari ziet dit er wel mooi uit, maar in explorer ziet 't er niet uit :-(. hoe is dit op te lossen??? door overal rond de cel een border te maken?? maar dan wordt ie erg dik.

Dit kan je oplossen door met CSS te werken :) Stap over overs op <div>'s, en je zal zulk geknoei niet vaak meer aan de hand hebben...

[quote:24fab46266="iBert"]Dit kan je oplossen door met CSS te werken :) Stap over overs op <div>'s, en je zal zulk geknoei niet vaak meer aan de hand hebben...[/quote:24fab46266] Maar hij is nu in css, maar zonder <div>'s. kijk maar op www.rkjleiden.nl/jongeren/geschiedenis.html (het lelijke resultaat krijg je met internet explorer) en wat zijn die div's dan?

border-collapse wordt zeer slecht ondersteund door de huidige browsers. Beste methode is op dit moment nog steeds "border=1" toevoegen aan je table tag.

Ik heb je misschien wat nodeloos in de war gebracht [b:e833a86f83]Jan-Willem[/b:e833a86f83], sorry daarvoor. Werken met XHTML en CSS is geen tabel-haten, maar tabellen gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk het tonen van tabular data. Niet voor layout en dergelijke.

In dit geval is het gebruik van een tabel weliswaar gerechtvaardigd. Ik zal even kijken of ik je code kan verbeteren.

Div’s zijn de vervanger van tabellen voor layout. Op http://css.pagina.nl/ vind je er vast wel een goede tutorial van. Ik heb het geleerd aan de hand van het boek Designing with web standards.

Het is me gelukt!!!!!! ik heb een cellspacing="0" toegevoegd en nu doen ook de micro$hit varianten het goed :lol: . Thnx voor jullie hulp. (ik ga nog wel ff wat meer info over div's zoeken..)