Breedband Kabel of ADSL?

Beste mede Mac-ers,

Nu de breedband aanbiedingen ons om de oren vliegen is het wellicht goed weer eens stil te staan bij wat de voorkeur geniet, breedband kabel dan wel ADSL.

Hoe zijn de bevindingen en waar gaat, al met al, dus qua prijs, kwaliteit, snelheid en provider (etc.) de voorkeur naar uit?

Ben benieuwd!

Groet,

andrez.

Sow, moeilijk onderwerp.

Ik denk dat het sowieso al qua omgeving anders is, bij ons thuis in de regio bijvoorbeeld is kabel langzamer dan ADSL, maar 2 plaatsen verderop weer niet… kijk welke aanbieders in jouw straat zitten, en kijk eens rond naar de ervaringen.

Ik heb momenteel een 1024/256 ADSL verbinding via Zonnet [MXstream] en die bevalt prima! als je veel moet uploaden is wellicht SDSL een beter alternatief, omdat de up- en download dan even hoog zijn.

tik bijvoorbeeld je postcode en huisnummer eens in op deze site:
[vakje rechtsbovenin]

http://internet.overzicht.nl/

Kijk op http://www.mordax.nl welk systeem het beste werkt in jouw buurt. Zitten soms best aangename verschillen.

Ik heb zelf ADSL comfort bij Planet en dat bevalt me doorgaans best, maar vanwege de prijs overweeg ik te downgraden naar standaard (light), of...... toch kabel via @Home. Punt is, ik heb geen kabelaansluiting omdat ik toch vnl. computer en nauwelijks tv kijk, maar anderzijds lijkt kabel over het geheel genomen goedkoper en je hebt onbeperkt toegang in tegenstelling tot ADSL light. Ook schijnt het voordeel van een eigen ingang hebben i.p.v. gedeeld gebruik, zoals bij kabel, relatief te zijn.

Zit hier in Hoogeveen ook op @Home.

Bevalt goed, download snelheden van 350kb/sec ongeveer.
Dus dat gaat lekker…

Upload is iets minder (ongeveer 21/22 soms) maar zoveel upload ik toch niet dus zit er niet echt mee.

Zojuist mijn aanvraag voor adsl gefaxt (DL 1024kb/s, UL 512kb/s). Heb een abo genomen bij Fast-XS, kwam goedkoopst uit de bud bij metacrawler. Over 2 weken weet ik hoe en wat.

Ook als je de kabelaansluiting meetelt (± € 13.-) is kabel al met al toch behoorlijk goedkoper dan ADSL. Ook goedkoper dan de light of standaard versie (met beperkte toegang). Vervelend euvel bij mij is ook dat het ethernet modem stoort op mijn draadloze telefoonlijn. Dan is er nog het vervelende pptp bestandje, i.p.v. direct inloggen en de twee abonnementen (Planet/KPN in mijn geval) wat (uit ervaring) nare gevolgen kan hebben als je trammelant hebt. Onderhand neig ik naar het ADSL abonnement opzeggen en switchen naar @Home.

[quote:c663f6ce8a="maceddy"]Zit hier in Hoogeveen ook op @Home.

Bevalt goed, download snelheden van 350kb/sec ongeveer.
Dus dat gaat lekker…

Upload is iets minder (ongeveer 21/22 soms) maar zoveel upload ik toch niet dus zit er niet echt mee.[/quote:c663f6ce8a]

Dan beschik je over een budget abonnement neem ik aan. Waarschijnlijk kan ik met een @home basis abonnement niet meer (of moeizaam) naar internet radio per 128 kbps luisteren en is daarvoor minimaal budget nodig?

Hopelijk gaat het uploaden alleen minder snel, terwijl de kwaliteit goed is. Kan ik met zo’n budget aansluiting ook uploaden met een bitrate van 192 of 256 zelfs?

Nee dit is niet budget. Dit is het zwaarste abonnement van @home. Tot nu toe iig. 340kb/s down en 15-20kb/s max up

[quote:04c64a8e99="Thijs"]Nee dit is niet budget. Dit is het zwaarste abonnement van @home. Tot nu toe iig. 340kb/s down en 15-20kb/s max up[/quote:04c64a8e99]

Heb inmiddels ook info ingewonnen bij @Home en van de drie aangeboden vormen van kabelinternet, kan allleen kabel breedband zich (dus) meten met ADSL, wat ik er uit opmaak. Maar uploaden is ook dan slechts mogelijk tot 128 bitrate en het werkt alleen onder MacOS9 :? Krijg nu toch weer bedenkingen.

Hoe kan breedband internet nou alleen onder os9 werken, daar heb ik nog nooit van gehoord. Is zeker met een usb modem waarvoor de usb driver alleen beschikbaar is voor os9.

@Home beveelt in het foldertje MacOS 8.5 of hoger aan, behalve OSX.

Denk ff na,

Internet komt binnen op een ethernet of usb modem, gaat je mac in en werkt dan alleen onder os9?

Lijkt me erg sterk.

Heb ADSL 1024/512 aangevraagd bij Fast-XS (€17,95 eerste 6 mndn, daarna €37,95) en daar wordt helemaal niet over een OS gesproken.

www.fast-xs.nl

Hebben eind van het jaar ook bellen via ADSL.

Heb het over @Home en dat is kabel!

Begrijp ik maar blijft hetzelfde.

Tja, ik ga ook alleen maar af op wat er in het foldertje staat.

[quote:c479482c05="andrez"] Dan is er nog het vervelende pptp bestandje, i.p.v. direct inloggen en de twee abonnementen (Planet/KPN in mijn geval) wat (uit ervaring) nare gevolgen kan hebben als je trammelant hebt. Onderhand neig ik naar het ADSL abonnement opzeggen en switchen naar @Home.[/quote:c479482c05]

als ik jou was zou ik gewoon ADSL houden maar overstappen van het KPN netwerk naar BBned,… goedkoper en sneller,… dan heb je voor 65 euri’s inclusief 8MB/1MB down/up. en dat pptp bestandje dat is ook zo opgelost hoor, gewoon een router na je modem zetten en die in een hub of in je mac steken en klaar! de router belt in voor je en gaat in principe nooit meer offline!

Dat klinkt mooi, maar is me toch wat te prijzig. Heb het Planet abonnement inmiddels opgezegd en overweeg nu of een andere provider (Tiscali bijvoorbeeld) of toch @home (afhankelijk ook van kunnen Internetten via OSX, wat toch mogelijk moet zijn!).

tuurlijk kan dat!

maar kijk is op www.demon.nl ze hebben een heleboel (ook goedkopere abbonementen! en waar je met tiscali rekening mee moet houden is het datalimiet! daar gaan ze namelijk op verdienen!

HS-L

[quote:f273674468="HS-L"]tuurlijk kan dat!

maar kijk is op www.demon.nl ze hebben een heleboel (ook goedkopere abbonementen! en waar je met tiscali rekening mee moet houden is het datalimiet! daar gaan ze namelijk op verdienen!

HS-L[/quote:f273674468]

Dat dacht ik ook, maar ze (@home) bevelen het alleen maar aan t/m MacOS9! Nou ja, aanbevelen wil nog niet zeggen dat OSX niet zou kunnen (misschien).

Die vervelende addertjes onder het gras ook, je kunt er haast vergif op innemen. Ben al wezen kijken bij Demon en BBned. Lijkt goed. Hevig aan het dubben en overwegen, maar heb geen haast. Eerst maar eens de verzekering dat het huidige abonnement (Planet/KPN) is afgesloten, voordat ik met een andere aanbieder in zee ga.