Bureaublad verdwijnt steeds in de navigatiekolom

Zoals het ontwerp van dit topic al omschrijft verdwijnt het onderdeel “Bureaublad” steeds uit de navigatiekolom aan de linkerzijde van een finder scherm. Telkens zet ik het weer aan en dan later is het weer weg.

Weet iemand hoe dit misschien kan komen en hoe ik dit kan oplossen, dat het wel blijft staan?


Probeer eens of het helpt om in je thuisbibliotheek in de Preferences com.apple.finder.plist te verwijderen.

Welk OS gebruik je?

Ik snap niet zo waarom Bureaublad in Apparaten staat.

[quote=koen url=https://www.onemorething.nl/community/topic/bureaublad-verdwijnt-steeds-in-de-navigatiekolom/#post-3079591 time=1500312499]Welk OS gebruik je?[/quote] Ik gebruik versie 10.12.5

[quote=sedikit url=https://www.onemorething.nl/community/topic/bureaublad-verdwijnt-steeds-in-de-navigatiekolom/#post-3079592 time=1500312576]Ik snap niet zo waarom Bureaublad in Apparaten staat. [/quote] Dat lijkt denk ik op de screenshots zo omdat ze hier onder elkaar zijn geplaatst, maar hier op mijn mac staat het niet onder “apparaten” hoor.

Ik heb er meerdere, moet ik ze alle 3 verwijderen?

Klik in finder op preferences > sidebar > check ‘desktop’.

Je begrijpt dit topic niet goed denk ik, maakt niet uit eierdopje. Ik weet hoe dit aangezet word, maar telkens zet mijn mac zelf de instelling weer terug dat de desktop koppeling dus niet zichtbaar is in de navigatiekolom.

com.apple.sidebar.plist gaat hierover. Deze staat in ~/library/preferences en kun je verwijderen. Even Finder herstarten en kijken wat ie doet.

Heeft het niet toevallig te maken met het feit dat je Bureaublad in iCloud staat?

[quote=sedikit url=https://www.onemorething.nl/community/topic/bureaublad-verdwijnt-steeds-in-de-navigatiekolom/#post-3079592 time=1500312576]Ik snap niet zo waarom Bureaublad in Apparaten staat. [/quote]Dat staat het niet. Het zijn twee afbeeldingen onder elkaar.
In de onderste kan je zien dat in de voorkeuren Bureaublad is aangevinkt.

Dit heb ik ook!! ik lees even mee

Ik heb de manier geprobeerd om de com.apple.finder.plist te verwijderen geprobeerd, dit maakte niks uit. Helaas nog steeds het probleem.

En com.apple.sidebar.plist? Dat bestand gaat namelijk hierover. com.apple.finder.plist gaat over andere Finder instellingen.

En com.apple.sidebar.plist? Dat bestand gaat namelijk hierover. com.apple.finder.plist gaat over andere Finder instellingen.[/quote]

Ook dit zojuist verwijderd en Finder opnieuw opgestart (voor de zekerheid). Dan is wel bureaublad weer zichtbaar. Maar even later is die gewoon weer weg.

Wat GoeieDag vraagt: heb je in ‘System Preferences’ -> ‘iCloud’ -> ‘iCloud Drive’ -> ‘Options’ misschien ‘Desktop & Document Folders’ aangevinkt?

Dit heeft voor mij het probleem opgelost. Bedankt Pim

Bedankt GoeieDag lijkt me! :wink:

Yes! bij mij werkt het geloof ik ook.