camera snelle sluitertijd

Voor een vriend ben ik op zoek naar digitale camera met een hele snelle reactietijd en die toch een redelijke kwaliteit levert.

Vooral omdat hij een heleboel kinderfoto’s maakt. En die trekken vaak ff heel snel een leuk smoeltje.

De prijs moet eigenlijk niet hoger zijn dan 300 á 400 Euro.

alvast bedankt voor jullie hulp

Ik heb zelf een nikon coolpix 3700. Hier op zit een verschillende standen onder andere een sport stand hier bij is de sluitertijd heel kort. Hij heeft 3,2 megapixel en 3 optische zoom. Toen ik hem kocht koste hij ca 200 euro

suc6 groet Sam

Bdankt

Het gaat niet zo zeer om de sluiter tijd maar om de de tijdsafstand tussen het indrukken van de knop en het maken van de foto

Je bedoelt de afdrukvertraging van het toestel. Dat is wat anders dan de sluitertijd!

Kijk eens op deze sites:
http://www.steves-digicams.com/
http://www.letsgodigital.nl/

Hier vindt je alle info.

De 'shutter-lag' waar je het over hebt, is gek genoeg kleiner bij de duurdere camera's. Ik weet van de [url=http://www.ricohpmmc.com/nl/products/camera/caplio_G4/caplio_G4.htm]Rico Capilo G4[ /url] series dat die direct afschiet. nadeel van die camera is de sterke 'purple fringing': bij contrastrijke afbeeldingen ontstaat een 'paars randje' tussen licht/donker (dus als je bij wijze van test een bladerdak fotografeert, waar licht door schijnt, zie je (bijna) zwarte blaadjes met paarse randjes en zonlicht.). Maar begrijp me niet verkeerd: voor snapshots voeldoet het beestje volgens mij prima.

De trick bij camera’s met een grotere shutterlag is om iets in beeld te pakken, scherp te stellen (knopje half indrukken) en als je vervolgens het knopje dóórdrukt gaat 'ie gelijk af. Maar da is nie handig bij beestjes die wegvliegen en kinderen die door het beeld rennen.

Jammer genoeg kan ik op deze tijd geen informatie over de afdruksnelheid vinden

Misschien is het wel gewoon slim om naar een goede foto zaak te gaan en daar wat camera's te testen. Ik heb nu mijn tweede camera en ik ben er erg te vreden over. Ik weet alleen niet zo zeker of de reactie snelheid erg hoog is bij de sport stand wel maar bij de rest kost het scherpstellen denk ik wel wat meer tijd(ca 0,4 sec). Mijn ouders die annaloog fotogroferen klagen hier namelijk wel eens over als hij niet op de sport stand staad.

suc6 groeten Sam

misschien moet je op het forum van deze site een vraag stellen http://www.ephotozine.com/

[quote:e2a9c7222f="sammerman"]misschien moet je op het forum van deze site een vraag stellen http://www.ephotozine.com/[/quote:e2a9c7222f]

Ok, ga ik doen

Hier moet ik voor betalen. en voor een keer is 5 pond per jaar mij toch wat te veel geld

owja ? volgens mij niet ik heb tenminste een account stuur de tekst maar naar mij dan plaats ik het wel

Fuji E550, echt wel. Ik heb 'm met tasje en 256 MB kaartje voor net geen 400 euro gekocht. Hij is echt bloedsnel in deze klasse. Shutter lag = 0,1 sec, met autofocus erbij 0,35 sec. Ook de opstarttijd is waanzinnig snel.

[quote:fd6aeb6a36="vogel"]Fuji E550, echt wel. Ik heb 'm met tasje en 256 MB kaartje voor net geen 400 euro gekocht. Hij is echt bloedsnel in deze klasse. Shutter lag = 0,1 sec, met autofocus erbij 0,35 sec. Ook de opstarttijd is waanzinnig snel.[/quote:fd6aeb6a36]

Ja dit begreep ik ook van ephotozine. http://www.ephotozine.com/forum/viewanswers.cfm?qid=22627
nee het engels is niet al te mooi maarja ik ben niet voor niks dyslectisch

Lezen, Sammerman! Dat zijn allemaal camera's uit de S-serie. Die zou ik ook nooit kopen want er zijn veel betere superzoom camera's te koop, zoals de Panasonic FZ-serie. Ik heb het over de E-serie en geloof me, die E550 is echt retesnel. Heb laatst met een Canon A85 geschoten. Nou, dat voelde traag als dikke stront. En die gast die zegt dat geen enkele Fuji snel is moet maar eens met een Canon A-serie camera gaan schieten.

[quote:674ea1589e="vogel"]Lezen, Sammerman! Dat zijn allemaal camera's uit de S-serie. Die zou ik ook nooit kopen want er zijn veel betere superzoom camera's te koop, zoals de Panasonic FZ-serie. Ik heb het over de E-serie en geloof me, die E550 is echt retesnel. Heb laatst met een Canon A85 geschoten. Nou, dat voelde traag als dikke stront. En die gast die zegt dat geen enkele Fuji snel is moet maar eens met een Canon A-serie camera gaan schieten.[/quote:674ea1589e]

ja je hebt gelijk zal de volgende keer beter lezen :innocent:

Is goed hoor. [quote:acf0626cfe="sammerman"]Ik heb nu mijn tweede camera en ik ben er erg te vreden over. Ik weet alleen niet zo zeker of de reactie snelheid erg hoog is bij de sport stand wel maar bij de rest kost het scherpstellen denk ik wel wat meer tijd(ca 0,4 sec). Mijn ouders die annaloog fotogroferen klagen hier namelijk wel eens over als hij niet op de sport stand staad. [/quote:acf0626cfe] 0,4 sec om te focussen is heel behoorlijk, maar als daar nog de vertraging bij het kieken bovenop komt, dan is ie niet supersnel. Ook niet supertraag geloof ik. Op www.dpreview.com staan bij elke test deze vertragingen. De sportstand heeft volgens mij meer te maken met hele korte sluitertijden dan met de zogenaamde shutter lag, in ieder geval bij mijn camera.

Weet niet precies hoe snel de sluitertijd van mijn [url=http://www.dpreview.com/reviews/canonpro1/]Canon PowerShot Pro 1[/url] is maar ik weet wel dat dat ding prima foto's maakt, voor wat mij betreft snel genoeg afdrukt en prettig in de hand ligt.

Even verder klikken naar Timings & Sizes leert het volgende: [quote:9c7b314ac4="dpreview"]To be honest the camera's overall speed is probably one of its biggest disappointments. [/quote:9c7b314ac4] En die tijden zijn inderdaad vreselijk traag (een hele seconde om te focussen!), maar ik zag ergens in de prachtplatendraad dat je er hele mooie foto's mee maakt.

Dan is 'ie niet geschikt voor wat de titelstarter vraagt. Mij maakt dat niet zoveel uit. Als 'ie maar mooie foto's schiet. Alles beter dan mijn sterk verouderde Sony DSC-1 hehe....

[url=http://www.justnow-press.de/showPrArticel.cfm?nArticelId=175&nLanguageID=6]Ricoh Caprio R1[/url]

Vind je niet bij Mediamarkt, BCC… maar bij kleinere zaken en fotozaken.
Ik heb deze genomen puur wegens afdrukvertraging.
Canon A85 had ik toen op het oog, maar wegens afdrukvertraging ben ik voor deze overstag gegaan en het is inderdaad zo wat Vogel zegt. Verschil is er groot.