Carbon Copy Cloner loopt niet door

Ik wil graag een extrne firewire schijf gebruiken om een kopie van mijn opstartvolume te maken. Daarvoor gebruik ik Carbon Copy Cloner. Maar het lukt niet. CCC start goed op, ik kan bij de voorkeur de opstartschijf-optie selecteren, en ik kan CCC starten.

Maar dan.

Staat CCC uren en uren lang te draaien en te draaien. Ik heb hem zelfs wel eens een hele nacht van 10 uur laten staan. Maar hij komt niet verder dan halverwege. Geen foutmelding, niks. Het lijkt alsof hij het staat te doen (de feedback is niet zo geweldig), maar het hoort geen 10 uur te duren. Het geeft de indruk dat het programma vastloopt.

De externe harde schijf is vers geformateerd en gepartitioneerd, daar staat geen oud spul op.

Wat kan ik doen?

Snelste en veiligste weg? Stop je interne schijf in dat FW-kastje en doe de drive van die externe in je Mac. Install daarop een vers systeem en je kunt van beiden opstarten....

Ik las ooit alle mogelijke voorzorgsmaatregelen te nemen als permissies herstel, (re-)prebind en een cleane firewire schijf (wat je al hebt).

Interessante benadering, maar niet toepasbaar in mijn situatie.

Ik heb een G4 QuickSilver en die kan de grootte van de externe HD niet aan. Daarbij is de externe HD bedoeld als backup van meerdere computers (waaronder een PowerBook). Daarom is de voorgestelde werkwijze helaas niet bruikbaar.

Kent iemand dat effect: dat CCC maar niet door zijn procedure heenkomt?

Probeer anders SuperDuper.

Ik heb met CCC ook problemen gehad,kwam wellicht doordat een harde schijf vastliep tijdens het copieeren,maar ik heb de indruk dat de schijf is gemold door CCC,want het duurde heel lang,en was daarna ook nog mijn data kwijt,die ik met DataRescue van de kapotte schijf terug kon halen.

Nieuwe schijf gekocht en met SuperDuper een backup-systeem gemaakt,perfekt !

Uh ... wat is "(re-)prebind"?

[quote:349eafaa5f="sanne"]Interessante benadering, maar niet toepasbaar in mijn situatie.

Ik heb een G4 QuickSilver en die kan de grootte van de externe HD niet aan. Daarbij is de externe HD bedoeld als backup van meerdere computers (waaronder een PowerBook). Daarom is de voorgestelde werkwijze helaas niet bruikbaar.

Kent iemand dat effect: dat CCC maar niet door zijn procedure heenkomt?[/quote:349eafaa5f]

Huh??? Ik heb een Quicksilver G4 met daarin 3 schijven… 1x 250 GB, 1x 160 GB en 1x 60 GB… Is jouw schijf groter dan en hoe kom je aan de wijsheid dat die het niet zou aankunnen?

Ik weet niet in hoeverre dit voor jou van toepassing is, maar het is sterk af te raden om tijdens het backuppen met CCC andere programma's te laten lopen. Heb het een keer meegemaakt dat CCC niet meer vooruit te branden was en dat kwam toen doordat ik nog van alles ernaast aan het doen was.

Ik gebruik nooit van die wazige progjes... hou me uitsluitend bezig met slepen en als een systeem op moet, kan ook op de FW-schijf een install worden gedaan....

Oupro: nee, als ik aan het backuppen ben, dan laat ik geen andere programma's werken.

Mac Cloud, ik heb inmiddels SuperDuper aan het werken gezet. Maar die is nu al 2 uur bezig met de permissions te repairen: is dat een redelijke tijd? De HD is 120 GB vol.

Wellicht scheelt het een hoop als je je schijf zo leeg mogelijk maakt. Dus eerst even alle foto's, muziekjes, films etcetc op een andere schijf zetten. En dan pas CCC z'n werk laten doen. CCC werkt hier prima en duurt zeker niet zo lang.

Of mogelijk is je schijf niet in orde en struikelen zowel CCC als SD over een paar slechte bitjes op je schijf? Hoe staat het met de S.M.A.R.T. status van je schijf?

[quote:373c5c9a63="Oupro"]S.M.A.R.T. status[/quote:373c5c9a63]

Wat is dat?

Ik heb ondertussen wat onderhoudswerk gedaan. Ik ben opgestart van de 10.4-dvd en heb zowel permissions als controle van de interne harddisc (die ik probeer te backuppen) gedaan. Beide zaken leverde geen problemen: de harddisc is volgens het hulpprogramma zo "fit-as-a-fiddle". Idem voor de twee externe firewire hd's.

[quote:9d32a2acf3=“FreekMac”]Wellicht scheelt het een hoop als je je schijf zo leeg mogelijk maakt. Dus eerst even alle foto’s, muziekjes, films etcetc op een andere schijf zetten.[/quote:9d32a2acf3]
Dat leek mij een zinnig advies. Dus ik heb geprobeerd om - zonder backup programma - het foto-archief van 28 GB groot, naar een externe firewire-schijf te brengen.

Helaas.

Na zo’n 4 GB weer hetzelfde resultaat: de kopieer-actie in de Finder stopt en blijft eindeloos draaien. Geen foutmelding. Klikken op “stoppen” lukt niet meer en de Finder herstarten ook niet.

Kun je een paar screenshots maken van de instellingen die je gebruikt bij CCC. Misschien kunnen de specialisten onder ons (ik niet echt op dit gebied...) je dan beter verder helpen.

Ik denk dat Oupro gelijk heeft, zowel CCC als de finder blijft hangen op een corrupt bestand. Dat is met diskutility niet op te lossen. Ik zou de probleem schijf 's met Diskwarrior nalopen.

Overdracht kan wel blijven hangen op Appleworksbestanden, maar dan zou er ook iets met je systeem niet in orde zijn en dat lijkt me niet logisch.

S.M.A.R.T. status houdt je schijf in de gaten. Als je schijf op het punt van crashen staat, dan zal de S.M.A.R.T. status een melding geven. Deze status kun je vinden in het schijfhulpprogramma. Als je de schijf zelf selecteert (degene waarvan het icoontje links staat), dan zou je onderaan een S.M.A.R.T. status moeten zien. In principe zou deze op gecontroleerd moeten staan als het in orde is, of een foutmelding moeten geven als je schijf er zeer slecht aan toe is. Als je schijf er slecht aan toe is, dan is het wijs om zo snel mogelijk een nieuwe harde schijf in je computer te laten plaatsen. Het kan overigens ook zijn dat je schijf de S.M.A.R.T. status niet ondersteund. Maar dan staat dat ook in het schijfhulpprogramma.