cdparanoia

Hoi!

Met pijn en moeite probeer ik cdparanoia op m’n Mac aan de praat te krijgen, maar het wil maar niet lukken. Van alles heb ik geinstalleerd: fink, darwinports, etc. etc. niks wil lukken. Ik ben ook een totale Unix leek.

Is het iemand gelukt om cdparanoia wél aan de praat te krijgen, en zo ja, hoe?

Heb hier geen verstand verder,maar is dit wat voor je?

http://www.macupdate.com/info.php/id/19873 Dit lijkt een kant en klaar programma

[quote:8d2804f025="Mac-Eddy"]Heb hier geen verstand verder,maar is dit wat voor je?

http://www.macupdate.com/info.php/id/19873 Dit lijkt een kant en klaar programma[/quote:8d2804f025]
Dat programma zou inderdaad perfect zijn, als het compatibel met 10.3 zou zijn. :cry:

...niemand? :cry:

misschien helpt het als je even uitlegt wat dat cdparanoia doet.

cdparanoia is het Linux-alternatief voor Exact Audio Copy (op Windows). Het is in staat om perfecte rips te maken van cd's (zelfs als er allemaal krassen op zitten). iTunes is bij lange na niet zo geavanceerd. En aangezien ik m'n muziekverzameling wil "archiveren" heb ik natuurlijk perfecte rips nodig.

Nu heb ik al een aantal keer gelezen op verschillende sites dat Mac-gebruikers het ook konden gebruiken omdat er zich natuurlijk een Unix laag onder Mac OS X bevindt. Maar het is allemaal zo onoverzichtelijk. De ene site verwijst naar de andere, dan is de software opeens niet meer beschikbaar, dan wil het helemaal niet werken, of je moet eerst allemaal rare dingen compilen.

PS: het is dus een Unix executable waar ik naar zoek wat je dus moet aanroepen in de terminal. Een grafische frontend zou ook mooi zijn maar tot nu toe heb ik geen goeie gevonden (xAct maakt corrupte wav’s/aiff’s en Max is voor Tiger terwijl ik Panther gebruik).

:cry:

Gevonden!!

Op de site BronsonBeta is een installer package te vinden, kant en klaar, voor cdparanoia. De directe link: http://www.bronsonbeta.com/downloads/cdparanoia-0.9.8.dmg

Als je het hebt geinstalleerd en je typt

[code:1:4f1e8511ef]/usr/local/bin/cdparanoia -Bf[/code:1:4f1e8511ef]
in de Terminal, krijg je een perfecte rip van bijna elke cd in je huidige map. Ik heb de executable verplaatst naar /usr/bin/, dus ik hoef alleen

[code:1:4f1e8511ef]
cdparanoia -Bf
[/code:1:4f1e8511ef]
te typen.

Een aanrader voor iedereen die zich bekommert om goeie rips!