CENTRAAL TOPIC - El Capitan: wat werkt er (nog) niet

Nu velen de stap hebben gewaagd om over te stappen op het meest recente OS van Apple, 10.11 ofwel ‘El Capitan’, komen we er geleidelijk achter dat niet alle apps meer naar behoren werken of zelfs helemaal niet meer. Voor sommigen kan dit zelfs een reden zijn om voorliopig nog maar even te wachten met de update. Om problemen na de update centraal te houden, zodat alle bezoekers van OMT in één topic een soort overzicht kunnen vinden, heb ik dit topic aangemaakt.

Dus hier graag posten:
• Apps (liefst met versienummer) die niet meer werken
• Apps (liefst met versienummer) die na een aanpassing werken en graag aangeven welke aanpassing hiervoor is gedaan.

Voor een compatibiliteitsoverzicht van alle apps verwijs ik graag naar de volgende database, die dagelijks verder wordt aangevuld:
https://roaringapps.com/apps

Om het spits af te bijten:

• Adobe illustrator CS6 werk slechts na het opnieuw installeren van JAVA6. PS, ID en Acrobat Pro werken wel naar behoren.
• XtraFinder (0.25.5) werkt niet en slechts gedeeltelijk na uitzetten van de SIP (System Integrity Protection)
• iMovie HD (6.0.5) werkt niet meer (erg jammer; het enige goeie ‘simpele’ videobewerkingsprogramma)

Cardless werkt niet meer (laatste versie) Moet ingescande klantenkaarten in Passbook zetten, maar Passbook is vervangen door Wallet en dat herkent Cardless niet.
Solitaire van Byterun, versie 2.2, kan niet meer fullscreen werken; wordt dan zo groot dat nog maar de helft op het scherm staat.

Het TimeCode window van Final Cut Pro X (10.2.2) heeft een glitch en de hr:mm:ss:fr staat niet op de juiste plek.

Ik heb van de ontwikkelaar van RoaringApps begrepen dat er z.s.m. een functie in de site wordt toegevoegd waarmee je apps per status kunt verbergen.

Nu zit je constant tegen blauwe bolletjes (no data) aan te kijken bij het grootste deel van de 6400 apps die erop staan. Wanneer je die blauwe bolletjes kunt verbergen dan heb je een iets meer relevante weergave van apps.

Verder op termijn een Mac app die direct de status van alle apps op je Mac laat zien en waarmee je ook zelf meteen een status kunt geven a.d.h.v. je ervaringen. Vanaf dan zullen nog sneller meer apps een juiste status krijgen op de site.

Photoshop CC 2015 heeft nogal moeite met het inzoomen, maar dat is denk ik omdat Adobe al aangegeven heeft om nog te wachten met het updaten naar El Capitan, zie HIER

InDesign en Illustrator CC 2015 werken naar mijn inziens goed. Lekker snel :smiley:

Verbinden met een Synology server werkt niet

Bij mij wel…:smiley:

Quickboot, Bootchamp en andere vergelijkbare software om de Mac via Bootcamp te herstarten werken niet meer.

Filteren op status op RoaringApps is zojuist live gegaan!

Wacom tablets werken niet meer

Basecamp 4.5.1 werkt niet.
Het uitzoomen van de OpenStreetMap en andere iets complexere bewerkingen van routes resulteert in een crash.

Bij mij wel, maar ik moet zeggen dat het euvel al vaker is voorbijgekomen en ik weet dat 6.3.10w2 een werkende versie is:

Hier staat de uitleg nog…

Top! Ik ben benieuwd!

wat wel werkt en wat niet is vaak afhankelijk van onbegrijpelijke oorzaken
zo kan ik niet meer in mijn itunes account komen met iTunes 12.3, maar wel met 12.2
anderen hebben hier geen last van…

een aantal apps werkten voor mij niet, deze moeten nog in 32bits modus opgestart worden… waaronder NameChanger, maar na invoering van een ingebouwde functie is ook deze app eigenlijk overbodig geworden… zoals al met veel apps het geval is geweest

En nu is plotseling mijn ‘Dock’ weg en het is niet meer terug te halen… ff vogelen :wink:

Haha, heb Safari gestart en wilde gaan Googlen en toen was hij er ineens weer :roll:

Heeft de eerste dagen wel goed gewerkt. Had het net weer, en het kwam omdat ik een ‘Mijn Documentenmap’ van een Windows-machine wilde openen die in m’n Dock stond. Hij blijft dan een tijdje weg en ineens is het Dock er dan weer :roll:

TotalFinder doet het niet meer omdat plugins in Finder niet meer kunnen. Erg jammer want TF is voor mij key. TF is nu out of business (volgens ontwikkelaar). Op de website staan alternatieven. Ik gebruik nu Forklift.

Dankjewel blieper! Het werkt nu weer zoals vanouds.

:wink:

Adobe bridge ziet geen cameras meer in el capitan