Chapter export in iMovie

Ik ben al een tijdje lekker ana het hobbiën in iMovie, en wil langzaam aan over naar FCP. Toch is de stap best groot, omdat ik niet veel vrije tijd heb.

Ondanks dat heb ik via compressor vele betere compressie resultaten dan iDVD. Ik comprimeer de film (.DV) naar een Mpeg-2 en een los AC3 (Dolby Digital) bestand, en voeg deze in Toast samen. Werkt prima, maar ik ben al mijn hoofdstukken kwijt die ik in iMovie heb gecreeerd.

Ik zou dan alle chapters als losse .dv bestanden moeten exporteren, en deze één voor één comprimeren in compressor. Too much work I guess.

Kan dat nou niet makkelijker? Is er geen ongecomprimeerde export-functie vanuit iMovie waarmee ik één enkel video bestand heb, die ik in compressor kan comprimeren mét hoofdstukken???

By the way; weet iemand waar ik handige beginnerstips en/of gefilmde instructies kan vinden over FCP en DVDSP? Thanks :smiley:

[quote:c5f974d7d9="Matheos"] By the way; weet iemand waar ik handige beginnerstips en/of gefilmde instructies kan vinden over FCP en DVDSP? Thanks :D[/quote:c5f974d7d9]

Op http://www.lynda.com vind je zeer goede gefilmde tutorials. Is wel vrij duur vind ik.

www.kenstone.net is ook een prima site!!