chaptertrack in Quicktime movie (opgelost)

Hallo, ik heb bij Apple een aantal Applescripts gedownload om in een QT movie een chaptertrack en chaptermarkers te kunnen toevoegen.

Het originele bestand is zo ongeveer 1 gig groot (full pal resolutie 25f/sec), als ik dit open in QT pro gaat het in no time open en speelt het prima af.

Echter, na het invoegen van chaptertrack en markers duurt het een eeuwigheid, of ik het nu in QT open of importeer in IDVD, en ik zie minutenlang heftige schijfactiviteit. Bewaren als reference movie of self contained movie maakt geen verschil. Het bestand staat op een snelle externe harde schijf en na het invoegen van de chapters wordt ineens het hele bestand in cache op de opstartschijf gezet tijdens het openen, tenminste dat denk ik. Weet iemand raad?

Probeer het programma hootenanny eens op http://nasorscher.home.comcast.net/apps/MH.html . Met hootenanny kun je chapters uit dvd's importeren en nog veel meer. Uitleg over dit programma kan je krijgen op de forums van 3ivx.com.

Bedankt buurman, ik had dat al geprobeerd, echter de chaptermarks werden niet in IDVD herkend. Heb wel inmiddels de oplossing gevonden, textation:

http://home.netvigator.com/~feelorium/feelorium/products.html

Werkt 100% zonder de noodzaak met een teksteditor te hoeven werken, alle chaptermarks worden keurig door IDVD herkend en als scene selections in een submenu neergezet.
8)