chat - chatten een hel op een Mac

Leuk zo'n apple! interneten is echt een hel op die bak en zeker met name chatten!!! waarom werk dat vaak niet? ik denk omdat een mac niet met java overweg kan of zo! of chatten gaat traag of het werkt half of het werkt gewoon niet!! BAh dit is voor mij echt een niet te verteren! haha er komen steeds meer sites waar je niet op kunt met een mac!! ik heb echt alle brouwers geprobeerd en dat zijn er wat.. maar wie weet doe ik iets niet goed maar goed Apple en internet is echt 10x niks!! daarnaast is het ook nog eens vaak traag ik werk op een powerbook G4 667 wat toch redelijk snel zou moeten zijn niet met internet dus.. nogmaals vaak is het dus een probleem op een Chatsite!!

http://launch.yahoo.com/musicvideos/
werkt niet! zeker niet onder X je kunt geen video’s zien

http://www.chatgirl.nl werkt half je kunt je berichten niet lezen wat heel erg is haha krijg je er eindelijk een kun je deze niet lezen!

http://www.chatboy.nl werkt ook niet!! zelfde probleem als hier boven alleen kun je daar
wel je berichten lezen maar werkt het weer niet als je iemand een bericht stuurt zodra je op een naam klikt gebeurt er simpel weg NIKS haha

Zo kan ik nog wel even door gaan ! chat.nl werkt ook maar half!!

En ja ik ben Chat verslaaft haha

[url=http://launch.yahoo.com/musicvideos/]http://launch.yahoo.com/musicvideos/[/url]

je kunt hier geen video's zien omdat je mediaplayer moet instaleren, en je moet netscape gebruiken dan kun je gewoon de clipjes zien…
had er totaal geen probleem mee…

ik denk dat je misschien nog wel meer van die problemen hebt omdat je een aantal plug-ins mist, deze kun je gewoon dowloaden en instaleren… :wink:

Een hel is misschien wat overdreven , maar... ik vind het ook niet zo lekker chatten op OS X. Komt vaak omdat de tekst niet automatisch scrollt en als iemand iets typt je zelf je venster naar beneden moet zetten  ??? Ik had laatst een chat gezien die wel perfect was voor maccies. Maar ben em kwijt geraakt. Als ik em vind zal ik et zeggen.

Dennis

Chatten met ircle (only mac!!!! ook onder de OSX) gaat prima, je kan alle kanalen bereiken mits de juiste instellingen en wat zoekwerk.

http://www.ircle.com/

dat chatgirl niet werkt is omdat dit opgebouwd is met Flash en je daarvoor de nodige plugin moet installeren (gewoon doen)

Groeten
Helix

Chatten met een mac is echt geen hel, java werkt perfect bij mij, ook surfen is echt geen hel met mijn mac. Ik vind windows een hel om mee te surfen, ongevraagd komen er overal altijd banners en dingen worden gedownload waar je niet om gevraagd hebt. Ik heb die chatboy even geprobeert en je moet de naam gewoon copy pasten en je kan berichtjes sturen. ranzige chat trouwens  :p

[quote:post_uid0="dennis"]Komt vaak omdat de tekst niet automatisch scrollt en als iemand iets typt je zelf je venster naar beneden moet zetten ???

Dennis[/quote:post_uid0]
Ik neem aan dat je volano bedoelt?! In 10.1.5 had ik idd dat probleem ook, maar in jaguar werkt het wel zoals het hoort

Ik weet niet precies welke ik bedoel  :D , maar er zijn gewoon veel chatrooms op internet waarmee je zelf moet scrollen. En omdat de standaart muis van de mac geen scrollwheel heeft is dat niet zo prettig om zo te chatten.

[quote:post_uid0]Ik vind windows een hel om mee te surfen[/quote:post_uid0]
Vind ik 100% waar!! Ik had een paar jaar geleden een site gebouwd op geocities. Op mijn mac 100% banner-vrij.
Ik open hem op school en ik ben meteen mijn site kwijt omdat er 10 banners voor springen.
En als je zo een banner dan weer wegklikt krijg je er 3 voor in de plaats terug.

[quote:post_uid0]ranzige chat trouwens[/quote:post_uid0]  :p

Dennis

Beetje onzin wat hier allemaal gezegd wordt. Dat op een mac internetten een hel is... tsssssss... Ga dan lekker terug naar je winbak... Waarom kom je hier de mac afzeiken...

Als je een probleem hebt kun je dat gewoon voorstellen maar een beetje de mac gaan afzeiken is een beetje triest.

Als je de plug-ins eenmaal hebt werkt alles perfect. Ben het daarom ook helemaal met macattack eens!

Go Igor !!!!

Dennis

Aangetrokken door het woord 'ranzig'  :D ben ik eens op chatgirl gaan kijken, met flash plugin vers geinstalleerd. Ik concludeer dat inderdaad binnenkomende berichten niet doorkomen. Vreemd? Nou weet ik nog niet of de site ranzig genoeg is om af te keuren en er nooooit meer te komen  :p  :D  ;)

[quote:post_uid0="dennis"]Ik weet niet precies welke ik bedoel :D , maar er zijn gewoon veel chatrooms op internet waarmee je zelf moet scrollen. En omdat de standaart muis van de mac geen scrollwheel heeft is dat niet zo prettig om zo te chatten.

Dennis[/quote:post_uid0]
Mja idd een mac muis heeft idd zo zijn nadelen, ik heb dan ook een logitech-muis met scrollwheel gekocht. Mja met die switch campagne hadden ze nu toch eindelijk eens de muis met 2 knoppen en scroll mogen introduceren. Ik kan me voorstellen dat een ex-microsoftie echt wel zal vloeken als hij de eerste keer ergens wil scrollen of rechtermuisklik wil doen.

[quote:post_uid0]Mja idd een mac muis heeft idd zo zijn nadelen[/quote:post_uid0]

Dat klopt idd, toen ik nog nooit van een mac had gehoord (2 jaartjes geleden, ik had toen ook zelf geen comp) en ik zat vaak bij anderen achter een grijze bak, was ik ook gewend aan de linker en rechter - muisknop. Toen ik mijn Mac had zat ik de eerste maand steeds te kijken waar die rechterknop nou was.

Als je een echte gamer bent en je speelt vaak Shoot-em-uppers, dan is maar 1 muisknop echt een nadeel.
(Ik vind de Apple Muis wel heel mooi eruit zien en makkelijk te gebruiken, hoort precies bij Apple dus!!)
Gelukkig zijn muizen niet zo duur!

Dennis