Check running Application over netwerk ...?

Is er een commando in de terminal die er voor zorgt dat ik in 1 oog opslag kan zien of een bepaald programma draait op een computer binnen mijn netwerk. Top is erg onoverzichtelijk voor deze taak ....

Of je gebruikt het programma Activiteitenweergave? Stuk eenvoudiger.

[quote:cdc80145c8="MouseMighty"]Of je gebruikt het programma Activiteitenweergave? Stuk eenvoudiger.[/quote:cdc80145c8] Dat kan je niet via het netwerk controleren, ik wil vanaf 1 plek kunnen zien of een bepaalde applicatie op 1 of meerdere machines draaien.

Je kunt [code:1:860a8b4d6a]ps -ax | grep <proces> [/code:1:860a8b4d6a] proberen. Maar dan moet je wel weten hoe het proces heet, en dat is niet altijd hetzelfde als de applicatienaam.

Succes…

En als dat niet werkt kun je altijd gewoon [code:1:ed71ecb0aa]ps -A[/code:1:ed71ecb0aa] gebruiken en handmatig door de lijst kijken of er iets tussen staat dat het programma zou kunnen zijn. Maar inderdaad is de combinatie met grep het handigst als je weet wat de bestandsnaam van het programma is.

Bedankt, ik ga aan de slag hier mee ...

Moet je titel van het topic en je eerste post even bijstellen en zeggen dat je het via een netwerk wil bekijken. Een juiste vraagstelling kan pas leiden tot een juiste hypothese en bijpassende juiste antwoorden :wink:

[quote:3be9383502="MouseMighty"]Moet je titel van het topic en je eerste post even bijstellen en zeggen dat je het via een netwerk wil bekijken. Een juiste vraagstelling kan pas leiden tot een juiste hypothese en bijpassende juiste antwoorden :wink:[/quote:3be9383502]

Zo beter … :wink: