Chello --> I-mac

Goedendag mensen, ben nogal nieuw hier, tenminste, op het forum. Ik heb sinds vrijdag een I-macje van mijn baas overgenomen, een 233 mzh en dus de allereerste! Hier moet met gemak mijn Chello kabelinternet op kunnen, alleen uhh.. hoe? Ik heb tot op dit moment nog niet met internetinstellingen gewerkt op een Macintosh en dus zit ik even met de handen in het haar. Er heeft hiervoor altijd ISDN opgezeten.

Julian.

Heb je OS 9 of OS X op je Macje? Je hebt al een kabel abbo bij Chello neem ik aan? Al kabelinternet op een andere machine in huis? router?

Er staat 9.1 op. Chello is er al inderdaad, zit nu op een pc. Hoop binnenkort op een router over te gaan, nu nog even noodoplossing. Als ik internet nu op mac heb is die pc niet echt nodig.

Nja, maar bij Chello zit dat vast aan je hardware adres van je ethernet card. Dus dan moet je ze ff bellen dat je een andere machine hebt,je MAC adres opgeven van de iMac, en dat ze dat even overzetten daar.

De instellingen, oops, daar moet ik ff voor rebooten in 9.
(in OS X gewoon DHCP op automatic, klaar)

Dat betekend dus dat chello straks ook helemaal vast zit voor die imac? Best irritant dus. Is een router niet een snellere oplossing?

Ja, zowiezo is dat al erg fijn om te hebben, omdat je dan ook een netwerk hebt met je PC met die router. Dit is bijvoorbeeld een fijne: Draytek Vigor 2200E ADSL/kabel Router met 4-poorts 10/100 switch

http://www.mailamac.nl/shop/csc_articles.php?VID=EMSPQqHK7yMH8yaG&saSearch[category]=routers

O.K.,instellen kabel hadden we het over:
verder staat hier in regelpaneel TCP/IP
connect via :ethernet
en configure :using DHCP server

Ok. Dus nu gewoon maar router bestellen en dan die instellingen? Bedankt voor snelle reactie! Ik ga er gelijk aanw erken :)

Op de website van http://www.draytek.nl , staat heel goed uitgelegd hoe je alles moet instellen, die router werkt met DSL en kabel, ( dus da's ook weer mooi meegenomen), zowel de pc als de Mac komen dan achter de router, bijkomend voordeel, je zit ook nog een keer achter een firewall.

(mag natuurlijk niet op zich van Chello, meerdere computers op internet, maar ach, veel mensen doen het :wink:)

Ik weet natuurlijk niet welke Windows versie je hebt, maar je kan veel info vinden over netwerk/sharen op http://www.macwindows.com

we hebben een tijdje geleden het ook al over routers gehad......

http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=2991&highlight=

kijk maar of je er iets aan hebt.

Met cocktail kun je je Mac adres van je modem vrij geven onder MacOSX. Programma staat ergens op de frontpage.

Dus ook onder 9.1? Maar dan schiet ik toch nog niet zo heel veel op?

Ow niet dus.. cocktail is voor 10.2 of hoger toch?

[quote:a688a02194="Fontaholic"]Ow niet dus.. cocktail is voor 10.2 of hoger toch?[/quote:a688a02194] ja, is niet voor OS 9, (Deuz had misschien niet gezien dat je 9 draait)