Cinema Display

Hey dudes,

Weet iemand of het mogelijk is om een 20" Cinema Display handmatig op sluimerstand te zetten, zonder dat mijn PowerMac ook gaat “sluimeren”?

Kortom, in een ideale situatie wil ik op de powerknop van mijn Cinema Display kunnen drukken, en daarmee de display aan en uit kunnen zetten, zonder dat dit effect heeft op mijn PowerMac.

Op dit moment zet ik nog elke keer de “afzonderlijke instelling voor sluimerstand scherm” op 1 minuut in “Energiestand” in Systeemvoorkeuren, maar dat is ook geen mooie oplossing.

gewoon het aan /uit knopje even een tijdje ingedrukt houden :wink:

[quote:7c862fb580="Torz"]gewoon het aan /uit knopje even een tijdje ingedrukt houden :wink:[/quote:7c862fb580]

Ja ik heb dit ook is geprobeerd… er gebeurde eerst niet zo veel en dan na enkele seconden valt gewoon de hele computer uit!
Opgepast dus!!! Dit is een “harde” shutdown! En daarna wou ik mijn mac terug opstarten en dit duurde heel lang!!!

[quote:490625f49b="Torz"]gewoon het aan /uit knopje even een tijdje ingedrukt houden :wink:[/quote:490625f49b]

Pcies Torz je ziet het lichtje fel oplichten en het scherm schiet in sluimer.
hou je het langer dan 5 sec vast. ja dan zet je je Mac uit. maar dat is vanaf de eerste imac al het geval. Dus even drukken Led licht op en afblijven verder. Werkt uit de kunst. :lol:

Maaruh! idd de Mac sluimerd mee. :oops: Maak en paar aktieve hoeken aan in schermeffecten. Dan tover je een screensaver naar voren of maak zelf een zwart vlak. :lol:

Lekkere gozer ben jij, Torz :wink:

Ik ga zelf wel wat rommelen met Cocoa. Ik heb hier wat documentatie gevonden wat de API beschrijft om deze functionaliteit te implementeren:

http://developer.apple.com/techpubs/macosx/Darwin/General/IOKitFundamentals/PowerMgmt/chapter_10_section_8.html

[quote:0111b8987c="P|n"]Ik ga zelf wel wat rommelen met Cocoa. Ik heb hier wat documentatie gevonden wat de API beschrijft om deze functionaliteit te implementeren:

http://developer.apple.com/techpubs/macosx/Darwin/General/IOKitFundamentals/PowerMgmt/chapter_10_section_8.html[/quote:0111b8987c]

Als je het voorelkaar hebt, mail mij dan even, aangezien ik ook zoiets zoek. :wink:

[quote:70d766f906="P|n"]Lekkere gozer ben jij, Torz :wink:

Ik ga zelf wel wat rommelen met Cocoa. Ik heb hier wat documentatie gevonden wat de API beschrijft om deze functionaliteit te implementeren:

http://developer.apple.com/techpubs/macosx/Darwin/General/IOKitFundamentals/PowerMgmt/chapter_10_section_8.html[/quote:70d766f906]

Vreemd bij mij werkt het gewoon ,maar ik zet hem nooit in sleep ,gewoon de Urb methode.Ga hierboven wel even lezen. :wink:

Het is dus niet de bedoeling dat de computer in sleep gaat (dat gebeurt wel als ik op de knop van mijn Cinema druk), maar ik wil een methode hebben dat alleen het scherm uitgaat (zonder Energy Saver te gebruiken).