Classic programmama's lopen vast in Tiger

Sinds ik ben overgegaan naar Tiger (clean install) lopen veel classic-programma's vast. Classic start gewoon op, het programma ook maar na korte tijd loopt het programma vast en moet ik forceer stop gebruiken (osx blijft het gewoon doen). Ik heb classic (9.2.2) opnieuw geinstalleerd, ik heb de kleuren op 256 gezet en ik heb het geheugen van de programma's in classic vergroot, maar het helpt allemaal niet. Als ik opstart onder 9.2.2. doet alles het wel goed, maar via Classic vanuit Tiger dus niet. Wie weet raad?

Otto Cox

Misschien staat je antwoord hier: [url]http://support.realsoftware.com/listarchives/realbasic-nug/2005-05/msg01188.html[/url]

of hier:

http://support.realsoftware.com/listarchives/realbasic-nug/2005-05/msg03111.html

En welkom op 't forum trouwens :lol:

Helaas, dat is niet de oplossing. Classic start zonder problemen. Het zijn d eprogramma's die na een tijdje vastlopen.

(dank voor het welkom trouwens)

Otto Cox

Welke programma's gebruik je nog in Classic en op welke programma's lopen vast? Werkte je hiervoor met Panther en had je de problemen daar niet?

Hiervoor had ik 10.2.8, en toen had ik geen problemen. Ik heb nog geen compleet overzicht van wat vast loopt en wat niet, er zijn best veel classic-programma;s die ik (of d ekinderen) zo nu en dan gebruik. Bijvoorbeed Caerar 3 loopt vast, maar ook een eenvoudig kaartspelletje als Seahaven towers, of een minenveegspelletje Polymine. Maar Goliath (go-spel, denksport) loopt niet vast.

Otto Cox