classic?

Ik heb pas een ibook voor op school enthuis te werke. Kheb op school os X er op gezet. Maark zou er graag 1 licht game op zetten nu blijkt dat het alleen onder de os 9 werkt en moet ik classic ofzo installere :s Hoe doe ik dat? of is er een andere oplossing

bedankt

hey archer,

Als je OSX hebt geinstalleerd dan bestaat de kans (indien die keuze bij het installeren gemaakt is) dat je
Classic ook meteen mee hebt geinstalleerd…
probeer eens via de systeemvoorkeuren je classic te starten…

:wink:

Behalve dat je dit beter onder 'CLASSIC' had kunnen zetten... de meeste games werken niet zo lekker onder classic. Je kunt neem ik aan ook nog in OS9 opstarten? Gebruik dan je voorkeurpaneel 'opstartschijf' en kies daar voor OS9 en herstart. De performance is bijna gegarandeerd beter dan in classic onder osx.

Succes (en zet je spellingscontrole aan ;))

ja het probleem is ik ken niet veel van mac :) ik heb nog een installatie cd van os 9 maar als ik die dan installeer is dan os X weg of hoe werkt het precies?

Je kunt OS9 en OSX gewoon naast elkaar op je HD hebben staan. Je kunt verschillende partities aan maken, maar nodig is dat niet. Als OSX geïnstalleerd is moet je met je OS9CD opstarten, niet de herstel CD, maar de gewone installatie CD. Die installeert, ongeacht wat er al op je HD staat een 'system folder' en een 'Applications (Mac OS 9)" folder. De normale installatieprocedure wist niks.

De herstel CD bevat een image van de harddisk, wist je HD en zet de inhoud van de image er overheen of zet de inhoud in een aparte map weg en zet daar de inhoud van de image naast. Die opties zijn allebei niet echt interessant omdat je óf alles kwijt bent óf van alles weer uit moet gaan zoeken.

blijkbaar gaat het niet :) hij zegt dat er al een versie van os 10.2 op staat e het is niet mogelijk daarop te installeren

[quote="archer"]blijkbaar gaat het niet :) hij zegt dat er al een versie van os 10.2 op staat e het is niet mogelijk daarop te installeren[/quote] Wie zegt wat en wanneer?? Start je op vanaf een OS9 CD?

jep en dan krijg ik de melding dat ik niet kan installeren op men disk omdat er al een versie van os 10 op staat

inderdaad.. ik krijg classic er ook niet meer op

hoe moet het dan wel?