"clean install" Tiger-hoe zet ik Ilife etc. terug?

Ik heb op het ogenblik Panther draaien op mijn Ibook en Imac. Ik vraag me af hoe ik bij een "clean install" van Tiger, als het uit is, de Ilife programma's (versie2004) - Apple works - DVD player etc. terug kan zetten van de "oude" Panther CD's en of dit kan. Iemand een tip waar ik hier eventueel info over kan vinden? Alvast bedankt!

Opnieuw instaleren van de CD/downloaden (voor de gratis progjes :wink: ) Of op een Extra disc zetten en zo overslepen; vergeet de Prefs niet als je deze ook wil behouden :)

Hoe wil je in vredesnaam iDVD (1,2 gig) op een CD zetten??

Dus de "losse" programma's kan ik terug zetten vanaf de Panther CD's? Is het daarna ook mogelijk om alle updates te doen via software update?

pacifist...

is een app speciaal hiervoor

[quote:ed4a6744d9="Granny Smith"]pacifist...

is een app speciaal hiervoor[/quote:ed4a6744d9]

Weet je waar ik dit kan vinden?

Heb je al eens van Google gehoord? Het zit rechtsboven in je Safari. Je kan er zoektermen intypen, zoals "Mac OS pacifist", en je krijgt: [url]www.charlessoft.com[/url]

Het is inderdaad een ideaal programma om onderdelen zoals iWork en de iLife apps van de installatie CD’s te installeren op nieuwere Macs. Maar ik zou het als Tiger er is eerst eens op de gewone manier proberen. Dus de oude installatie DVD erin en dan op “Install additional software” (of iets dergelijks) klikken. Het zou mij niet verbazen als dat gewoon blijft werken.

Uiteraard kan je na het herinstalleren van bijv. iLife de Software Updates blijven draaien.

Je kunt inderdaad Tiger gewoon over Panther installeren, dan blijft alles staan. Een schone installatie is dus niet nodig.