Cocoa boek

Kan er iemand een goed boek over Cocoa programming aanbevelen? Ik heb enkel 2 boeken van o'reilley gevonden maar deze zijn nog van 2002, dus ietwat oud.

Aanraders iemand?

Greetz M

Building Cocoa Applications en Learning Cocoa with Objective-C

Beide zijn leuk voor beginners van O’Reilly. Beiden zijn inderdaad uit 2002, maar zijn prima te gebruiken metr XCode op Tiger als je wil leren programmeren op de Mac. Voorkennis van C-programmeren is wel vereist.

Die voorkennis is geen probleem maar ik twijfelde alleen maar over de 'leeftijd' van die boeken. Ik denk dat ik Building Cocoa Applications eens zal proberen. Eerst even een example chapter proberen en dan beslissen :)

Werkt er iemand van de posters als Mac programmeur (of heeft zelf een bedrijfje)?

Greetz M

ja ik!

Ik ben freelance Cocoa programmeur. Maak Mac OS X software in opdracht, en heb ook een aantal freeware dingen gemaakt; zie mijn site.

'k heb het ook uit die 2 boeken geleerd. Het enige wat oud is is dat ze in de boeken met ProjectBuilder werken en niet met XCode, maar de meeste instellingen en onderwerpen die ze bespreken, zitten ook in XCode, je moet soms alleen ff zoeken,

[quote:3ca5acd11b="masuran"]Kan er iemand een goed boek over Cocoa programming aanbevelen? [/quote:3ca5acd11b] Het boek van [url=http://www.bignerdranch.com/products/cocoa1.shtml]Hillegass[/url] is recenter en ook zeer aan te raden.

Dit is ook een goeie starter: http://maczealots.com/articles/development/

Verder vind ik dat boek van Hillegass stukken beter dan het Cocoa with Objective-C van O’Reilly.

Overigens is het boek van O’Reilly gebaseerd op 10.2 en et boek van Hillegass op 10.3. Voordeel van 10.3 is inderdaad dat die gebruik maakt van XCode. Dus de voorbeelden kun je makkelijker zelf uit proberen. Die Hillegass gebruikt zelf het boek ook om er lessen mee te geven en dat druipt er aan alle kanten af. Gewoon goed en didactisch is de opbouw volgens mij beter dan in het boek van O’Reilly.

Een mooie opvolger voor Hillegass wordt in september dit boek: http://www.bignerdranch.com/products/core.shtml

[quote:54f2cdd62d="Pliep"]... zie mijn site ...[/quote:54f2cdd62d]

Euh, welke van de vier (in je signature)? Ik ga namelijk niet klikken als ik niet exact weet of ik op jouw persoonlijke site uitkom. Flauw ik weet het. :stuck_out_tongue:

ga ff ergens anders irritant doen of zo.

:sotp:

[quote:b7a1ebc235="Pliep"]ga ff ergens anders irritant doen of zo.[/quote:b7a1ebc235] The - DDD heeft wel een beetje gelijk. Er staan 4 links onder je berichten, en het is niet echt duidelijk welke jouw site is. Ik heb op de eerste geklikt, maar daar kon ik niets over cocoa vinden. Daarna had ik geen zin meer om verder te zoeken.

[quote:93272fc95e="The - DDD"]Een mooie opvolger voor Hillegass wordt in september dit boek: http://www.bignerdranch.com/products/core.shtml[/quote:93272fc95e] Hopelijk gaat hij daar ook in op bindings en core data.

[quote:d09a3d8786="koen"][quote:d09a3d8786="Pliep"]ga ff ergens anders irritant doen of zo.[/quote:d09a3d8786] The - DDD heeft wel een beetje gelijk. Er staan 4 links onder je berichten, en het is niet echt duidelijk welke jouw site is. Ik heb op de eerste geklikt, maar daar kon ik niets over cocoa vinden. Daarna had ik geen zin meer om verder te zoeken.[/quote:d09a3d8786]

Het is het niet waard om er op in te gaan. Laat maar varen, laat maar waaien. Gevolg is nu namelijk dat er nu al 4 replies in deze thread staan die “off topic” zijn. :evil: