Cola over PowerBook

Van de week is er helaas een beetje Cola over mijn PowerBook 17" gekomen. Er is wat Cola naast het muisgedeelte gevallen en er is een klein beetje Cola onder de pijltjes-toetsen gelopen. Dit is nu ongeveer 5 dagen geleden. Ik heb de PowerBook direct uitgeschakeld en de Cola weggedept met een doekje. Ik begin nu steeds meer te merken dat de pijltjes (links, onder, rechts) blijven plakken en langzamer omhoog komen. Ook maken ze een krakend geluid. Wat kan ik nu het beste doen? Ik heb geen idee hoe ik de 3 toetsen los krijg, ziet er ingewikkeld uit. Heeft iemand een oplossing, en wat zou het kosten om dit te laten repareren/vervangen?

Een echte oplossing heb ik helaas niet voor je. Wel kan ik je aanraden om het goed te laten schoonmaken want Cola is zo'n beetje het ergste wat je in je apperatuur kan krijgen. Dat plakken en kraken van de toetsen komt door de suiker in de cola. Maar de cola veroorzaakt ook corrosie op je printplaten. Dus gauw laten schoonmaken is mijn advies. Maar misschien heeft iemand anders hier een betere oplosing.

Succes

Kan je het hele toetsenbord niet loskoppelen (echt helemaal d'r uit halen dus) en 'm dan gewoon goed schoonmaken? Tja, cola is en blijft een nogal aggressief goedje...

De cola is nu ingedroogd en tast het folie onder je toetsenbord aan. Da's slecht nieuws....

Ik had hetzelfde een paar maanden terug. Ik heb er een nieuw toetsenbord in moeten laten zetten, want dat was ook aangetast. Gelukkig was de cola niet verder de pb ingelopen. De pb heeft onder het toetsenbord een soort van bescherming voor kleine hoeveelheden vocht. Het kostte mij uiteindelijk zo’n ongeveer 140 euro. Daarna geen problemen meer gehad.

Anyways: zelf oplossen zal je haast niet lukken, en het gaat zeker niet vanzelf over. Je zal echt naar een technische afdeling van een apple-dealer moeten gaan. Zij kunnen ook zien of er verdere schade is. Ik zou daar ook niet te lang mee wachten, er zit immers rotzooi in je pb.

Sterkte, ik vind het echt heel erg balen voor je. Ik weet nog hoe k… ik me voelde toen het mij gebeurde…

Kan er weinig van zeggen maar het is wel DOM....

Damn, Cola lost zelfs roest op.... Hopelijk is er niet teveel ingelopen en is het enkel beperkt tot je toetsenbord...

Rss... zeg dan niets. Dit soort reacties zijn pas dom.

hey

je toetsenbord losmaken
en spoelen met GEDISTILEERD water, ff op laten drogen, en gaan met die banaan

suc6

RSS, zeg dan niets, dat zal hij zelf ook wel weten..

Ik heb ooit koffie (met suiker) over mn toenmalige Toshiba Satallite laptop gegooid. Gevolg was dat alle linker toetsen (caps, shift, tab, 1, Esc) plakten totdat de Intel op bedrijfstemperatuur was (wat warm is, zoals we van Intel gewend zijn). Eenmaal afgekoeld plakte de zooi weer. Dit is zo gebleven totdat de laptop uit mn woning gestolen werd. Toen heb ik van het verzekeringsgeld een eMac gekocht (waar 6 weken later de bliksem insloeg)…

Ik zou voor een nieuw toetsenbord gaan. Kost wel wat, maar dat gun je je vriendin toch?

[quote:49c7f665e3="ateazz"]hey

je toetsenbord losmaken
en spoelen met GEDISTILEERD water, ff op laten drogen, en gaan met die banaan

suc6[/quote:49c7f665e3]
Ik denk dat je alleen je toetsenbord wel ‘ff’ kunt laten drogen, maar zeker 1 dag, liefst langer.
Als je ook je moederbord uitspoelt met [b:49c7f665e3]gedestilleerd[/b:49c7f665e3] water, moet je zeker 3, liever 4 dagen drogen. (en uiteraard wel de batterij verwijderen).

Cola over mijn (gelukkig) externe toetsenbord jaren geleden lostte zeker niet vanzelf op, het duurde een paar maanden voordat de toetsjes echt muurvast kwamen te zitten.

Succes, klote voor je.

Welk nummer van Apple kan ik het beste bellen waar ik mijn vragen kwijt kan?

Toetsenbord van een Powerbook 17" kan er niet uit, die zit vast aan je top case met iets van 14 kleine schroefjes. Eruithalen is dus niet iets wat je zomaar zelf kan doen.

Wellicht dat de aangedragen tips met gedestileerd water iets helpen.

Probeer 0900-7777703, das Apple customer relations.

[quote:c53cfea478="riniton"]Welk nummer van Apple kan ik het beste bellen waar ik mijn vragen kwijt kan?[/quote:c53cfea478]

Ik heb goede ervaringen met de technikers van de MacHouse Amsterdam (020-5304160). Maar dan moet je wel in de buurt van A’dam wonen/werken om je pb er te kunnen brengen, lijkt me…

Wat al eerder gezegd werd: zelf ff je toetsenbord verwijderen is geen optie, tenzij je erg technisch bent aangelegd… En om zomaar met gedistilleerd water je pb door te spoelen lijkt me ook geen goed plan … :stuck_out_tongue:

Hey riniton,

heb al veel laptops gezien met vanalles erover, van koffie tot katten pis, maar hier is zeker wat aan te doen…
De toetsenborden van de Powerbook zitten vast op de topcase, bij apple vervangen ze dan ook direct de hele topcase, preciese prijs weet ik niet ui m’n hoofd, maar wat zeker eens te proberen valt is de toetsen aan de linkerkant op te tillen met een kleine platkop schroevendraaier, doe dit wel voorzichtig, je breekt de pootjes gemakkelijk. als je ze links los hebt kun je de toetsen naar rechts schuiven en zo de toesten er vanaf halen… je komt hier dan een veer mechanisme tegen dat onder je toetsen zit… Gedestileerd water er over (alleen over het toetstenbord, en niet over de hele powerbook :stuck_out_tongue: ) en zeker een dag laten drogen…
maar ik zou dit toch alleen doen als je jezelf hiertoe instaat ziet… je hebt kans dat je de rest ook nog aantast, wordt de reparatie een stuk duurder… :frowning:

Suc6!!

Zojuist Apple gebeld. Die adviseerde mij om het toetsenbord na te laten kijken en schoon te laten maken bij een Apple Support Centre. Het is niet direct schadelijk maar toch wel verstandig om dit te laten doen. Ik zal morgen even bellen hoeveel dit gaat kosten en hoevel tijd het in beslag neemt! Bedankt allen voor de tips en snelle reacties!

Een beetje achteraf gelult, maar bij mijn powerbook wordt uit voorzorg niets gegeten en gedronken en er wordt niet bij gerookt.

Als je iets over je normale computer laat vallen, blijft het meestal beperkt tot je toetsenbord. Bij een laptop is in het ergste geval alles naar de haaien…

[quote:0519067890="QriZ24"]Een beetje achteraf gelult, maar bij mijn powerbook wordt uit voorzorg niets gegeten en gedronken en er wordt niet bij gerookt.[/quote:0519067890] Macceren zonder koffie en peuk is een beetje als fietsen zonder zadel... :innocent:

[quote:960a602232="QriZ24"]Een beetje achteraf gelult, maar bij mijn powerbook wordt uit voorzorg niets gegeten en gedronken en er wordt niet bij gerookt.

Als je iets over je normale computer laat vallen, blijft het meestal beperkt tot je toetsenbord. Bij een laptop is in het ergste geval alles naar de haaien…[/quote:960a602232]

volledig mee eens! Bij mijn Powerbook ook geen eterij of drinken in de buurt!

...en geen vette vingers.

en geen kinderen onder de 6 jaar is ook handig. Een jaar geleden werd zo'n "prachtig" oranje ibookie uit mijn handen getikt door mijn kleine nichtje,ze vond het kleurtje denk ik interressant of zo iets. Hle scherm er af gedonderd. Maar toen heb ik wel een powerbook terug gekregen dus zo erg was het nou ook weer niet,.............. :wink: