Colormanagement boeken, wat is goed naslagwerk?

Ik wil mij meer verdiepen in colormanagement , gezien ik niet vol verrassingen wil komen te staan. Normaliter is dit standaard ingesteld door mijn werkgever, maar ik wil mijn eigen werkplek thuis ook eens professionaliseren.

Wie heeft deze boeken in het bezit of al eens in gekeken en kan mij adviseren welke een goede handleiding is voor colormanagement? Of moet ik ze beiden hebben?

http://www.comcol.nl/detail/46471.htm
http://www.comcol.nl/detail/54390.htm

Of zijn er nog andere (betere) boeken dan deze?

Alvast bedankt.

als ik moest kiezen tussen die 2 zou ik voor de tweede gaan, maar dat komt vooral omdat die hele serie boeken geweldig duidelijk en mooi en hadig is :D 8)

geen boek maar wel handig [url]http://www.colormanagement.nl/site/index.php?nl[/url]

Die twee boeken die je noemt ken ik niet, zelf heb ik [url=http://www.colormanagement.com/store/CID28/PID385] Real World Colormanagement[/url], wel in het Engels, ook verkrijgbaar bij [url=http://www.amazon.com/gp/product/0321267222/qid=1138287455/sr=8-1/ref=pd_bbs_1/103-2266369-7205453?n=507846&s=books&v=glance] Amazon.com [/url]Let wel op dat je de tweede editie bestelt, die is bijgewerkt t/m CS2.

Dit is een goede website met veel info, tips en links.
Staat ook een boek op over Colormanagement speciaal voor fotografen, zou ook wat kunnen zijn als dat je vak is.

Die 2e heb ik zelf ook. Erg goed en je vind snel wat je zoekt.

De eerste ken ik niet, maar het boek van Johan is erg goed! Reals World ColorManagement (Bruce Fraser, ea) is een soort klassieker in dit genre zo langzamerhand.

De genoemde website biedt ten opzichte van deze boeken slechts een summier overzicht (ik ken de site een beetjezullen we maar zeggen…). Op het form krijg je wel antwoorden op je persoonlijke vragen.[/ur]

:wink:

erik > bedankt! ik zal er zeker naar kijken, gezien ik heb gemerkt dat velen goed colormanagement onderschatten. Menig freelance dtp'er op mijn werk, wist er weinig tot niets van, wat ik toch wel opmerkelijk vindt.