Compound tekst in Maya ?

Hoe maak ik b.v. de letter O zo dat het eiland doorzichtig wordt ??

zie voorbeeld:
http://forum.macosx.nl/album_page.php?pic_id=1540

:finderoud:

kan je niet de binnenste face gewoon deleten dan? sorry ben zelf maar een maya noob.

tip: http://forum.simplymaya.com/

(wist je misschien al, gewoon effe vermeld voor de zekerheid)

succes!

je selecteerd eerst de buitenkant van de o, en dan met shift selecteer je de binnen kant er bij, dan ga je naar sufaces, bevel plus, option box, daar zet je de bevel width op 0, dan ga je naar de tab output options, daar zet je hem op polygons, en zet along extrusion op complete, en dan de samples daar onder op 1, dan zou het goed moeten komen.

Ja met bevel plus had ik het al wel voor elkaar. Maar is er ook nog een andere mannier of is dit de enige ?

Bedankt maar weer :wink:

:finderoud:

je zou eerst de randen kunnen extruden, en dan weer eerst de buitenste rand selecteren shift select de binnenste, en dan kiezen voor sufaces, planer, maar dat is alleen maar meer werk, en je krijgt allemaal losse opjecten, enb dat vind ik niet handig werken, en waarom wil je niet de bevel plus manieer gebruiken?

Ik wil best de bevel plus mannier gebruiken, geen enkel probleem mee. Vroeg me alleen af of dit de enige mannier was en de handigste.

:finderoud:

Als het per sé is om deze vorm te maken, waarom dan niet een profiel (bijvoorbeeld een O ) extruderen langs een pad (bijvoorbeeld een O )? Met History aan kun je het profiel en pad daarna nog naar wens aanpassen (bijvoorbeeld om van het O-profiel een zwembad-randje te maken, en van het O-pad een zwembad-vorm :) ).

… En anders heeft Maya toch gewoon een een tekst-optie, ‘Create > Text’ ?