computer speakers voor max. 100 euro

Hallo!

Ik ben dus op zoek naar speakers met hoge/goede kwaliteit die maximum 100 euro kosten (voor aan mn MacBook Pro te hangen).
De laatste tijd heb ik constant reviews gelezen over computer speakers, maar ik geraak er niet direct aan uit wat te kiezen.
De 2 die tot nu toe het beste lijken zijn:

Creative GigaWorks t40 series II
[img]http://www.informaticabocanegra.com/img/p/166312-1056-thickbox.jpg[/img]

Bose Companion 2
[img]http://www.erenumerique.fr/images/43/20070430/bose2.jpg[/img]

De speakers komen op mijn bureau in mijn (redelijk ruim) kot. Ik zal ze gebruiken voor films kijken, filmbewerking, youtube, games (in mindere mate) en muziek (voornamelijk electro, house, dubstep, ...). Wat ik zeker niet wil is een 5.1 speaker set. Ik zit met onderburen, dus de subwoofer mag niet overdreven zijn.

Tot nu toe gaat mijn voorkeur naar de creative speakers. Als jullie mij nog andere speakers kunnen aanraden (met goede prijs/kwaliteit verhouding), graag!

Ik zou persoonlijk gaan voor de Bose, betere kwaliteit, maar de klank die eruit komt is wel wat donkerder dan uit de creatives.

Ik vind die Bose speakers ook écht prachtig! En ik heb nu de Creative T40 I, welke ik persoonlijk beter vind dan de II, al is het alleen al om het uiterlijk en de bouwkwaliteit.

Maar hoe klinken die Bose's nu in vergelijking met de Creative's? Dit zou ik graag willen weten. Want ik ben eigenlijk van plan mijn Creative's te verkopen en die Bose's te kopen omdat ze kleiner zijn.

Ik heb er zo'n staan. 2.1 setje, klinkt awesome. Heb daar ongeveer €130 voor betaald
[img]/uploads/community/ddc1c0e78d0c8db889059bcd79f62f2d532b33a5_0.jpg[/img]

Als ik jouw muziek smaak zie dan zou ik eerder kiezen voor een 2.1 setje met subwoofer.
Zelf heb ik de Logitech X-230 en ben daar zeer tevreden over. [url=http://www.computerland.nl/a/geluid/10009086/logitech_x_230_2_1_kanaal/details.aspx?utm_source=tweakers.net]Je kunt de Logitech X-230 speakers al krijgen voor €28,[/url] dat vind ik niks voor zulke super speakers.

Ik heb de X-230 ook al jaren , die zijn eigenlijk het enige overblijfsel uit mijn pc tijdperk........

Zit een super geluid in , en die dingen kosten werkelijk niets meer

Uit deze twee reviews leid ik toch af dat de [url=http://reviews.cnet.com/pc-speakers/creative-gigaworks-t40-pc/4505-3179_7-32855291.html?tag=mncol;lst;1]Creative Gigaworks T40[/url] (volgens Cnet) beter zijn dan de [url=http://reviews.cnet.com/pc-speakers/bose-companion-2-series/4505-3179_7-32081075.html?tag=rnav]Bose Companion 2[/url]
En over de Logitech X-230 heb ik gelezen dat er sprake is van een [url=http://tweakers.net/productreview/4015/logitech-x-230.html]bass overkill[/url]

muziek (voornamelijk electro, house, dubstep, ...)

muah dan is er echt geen sprake van overkill imo

Je kan de bas ook lager zetten met een knopje :sarcastic:
Zelf merk ik d'r niks van en hij staat altijd op maximaal.

Er kan heel veel maar een luister-ervaring beschrijven blijft subjectief : ga gewoon naar winkels en oordeel zelf. Hier: Logitec en tevreden, Harman Kardon heel mooi, duur perspex en ook tevreden over.

Ga in ieder geval niet voor Bose.
Merken die ik je zou aanraden:
Harman Kardon, JBL, Altec Lansing.
Als je alleen twijfelt tussen bovenstaande, de creatives.

Beneden de EUR 100,- voor Bose speakers kan imho alleen maar leiden tot teleurstelling, ik zou zelf ook gaan voor Logitech in dat geval.

Overigens heb ik zelf de Companion 3 speakers beluistert, maar gekozen voor HK Soundsticks III, ik vond de Bose speakers erg vlak klinken en daarbovenop ook nog eens goedkoop aanvoelen, ik kan me niet voorstellen dat dat met de Companion 2 set beter is gesteld, dus uit gegeven speakers zou ik dan ook kiezen voor de Creative set (enkel omdat ik de Bose bijvoorbaat uitsluit).

[url=http://www.alternate.nl/html/shop/productDetails.html?artno=kvzl00]Logitech Z623[/url], zijn net iets boven je budget maar zijn het geld dubbel en dwars waard. Heb ze nu sinds afgelopen kerst ongeveer en zijn mij nog geen moment tegen gevallen. Luister van alles, van trance/dance tot licht klassieke muziek en is geen enkel probleem voor die speakers.

En de Creative GigaWorks T40 series II zijn besteld!
Toch bedankt voor jullie advies! :wink: