Contact met Apple voor Leopard

Ik heb zelf een idee ontwikkeld voor eventueel een nieuwe optie in Leopard. Maar nu wil ik dit idee aan Apple laten zien maar hoe moet ik dit aanpakken. Mochten ze geïnteresseerd zijn dan zou ik toch graag willen dat het idee in mijn handen blijft. Wie kan mij hier meer informatie over geven?

Als je de juiste persoon kan contacteren zal het eerste wat je moet doen een papiertje tekenen waarin je verklaart dat Apple de volledige eigendom krijgt van je 'idee'. Zonder je handtekening zullen ze nie luisteren :)

En daarbij is het onmogelijk om ‘eigenaar’ van je idee te blijven. Met 6 miljard mensen is het onmogelijk om nog een origineel idee te hebben en als je later wil bewijzen dat het jouw idee is dan kan Apple je in 3 maanden uitprocederen. Zoveel geld hebben zij en zo weinig geld heb jij :slight_smile:

No offense, het kan mischien een goed idee zijn en Apple zal wel willen luisteren, maar in deze wereld is het onmogelijk om over zo iets ‘baas’ te blijven.

Bovendien zou ik je persoonlijk een mep komen geven moest je een software idee willen patenteren :evil:

[url=http://www.apple.com/nl/contact/]Apple - How to Contact Us[/url]

Nou het gaat mij niet om het idee dat het mijn idee blijft maar ik zou er zo graag wat voor terug willen zien mochten ze het gaan gebruiken als je begrijpt wat ik bedoel 8)

Misschien kan Turbanus hier wat over zeggen.. hij is toch uitvinder en zal wel wat ervaring met patenten etc. moeten hebben?

[quote:b95bb06633="Remon"]Nou het gaat mij niet om het idee dat het mijn idee blijft maar ik zou er zo graag wat voor terug willen zien mochten ze het gaan gebruiken als je begrijpt wat ik bedoel 8)[/quote:b95bb06633]

misschien moet je er een patent op nemen…

Dan ga je voor je bescherming een octrooi moeten aanvragen, ik bedoel dan wel, als je werkelijk iets hebt uitgevonden !

Maar octrooien en patenten is soms niet simpel, en zeker niet als het over software gaat !

Er zullen wel leden zijn die je er alles kunnen over vertellen.

grtz

[url=http://www.apple.com/macosx/feedback/]Apple.com/MacOSX/Feedback[/url] 8-)

Wachten met ze nu al iets te melden en hier wachten op mensen die je een antwoord kunnen geven op je vraag. Als je ze nu al je idee toestuurd ben je het kwijt.

Leg ons misschien eerst eens je idee uit.. :D Ik zeg zeker niks :sealed:

Als je er geen patent op hebt kan je het vergeten, dan kan apple het gewoon gebruiken zonder te betalen.

En ook als je wel een patent hebt kan Apple je idee gewoon gebruiken zolang je zelf geen geld hebt om te procederen. Een patent heeft pas waarde als je de middelen hebt het te verdedigen (privaatrecht). Daarnaast is een patent op een slechts een idee in Europa gelukkig nog niet mogelijk.

Lastig verhaal.

Software is in de EU in principe niet vast te leggen in een patent.
Op geschreven software is echter wel het auteursrecht van toepassing.

In Amerika heb je wel een mogelijkheid om het te patenteren.
Om dat hiervandaan te regelen zal niet meevallen.

Er zit nog een klein potentieel addertje onder het gras.
In Amerkia hanteert men het first to invent principe, in Europa het first to file.

Als je een goede omschrijving maakt van wat j ebedacht hebt, liefst met een flow diagram en mogelijk screenshots (fictief), en je brengt dit spul naar de belastingdienst )alleen de grote kantoren) voor archivering (kost je 30 euro of zo).
Als je dat klaar hebt zoek je contact met Apple, en dan is het afwachten.
Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid dat Apple dit al heeft ontwikkeld, maar nog niet naar buiten berengt, het blijft dus een lastig verhaal.

Dus eigelijk je idee officieels vastleggen op een bepaald tijdstip op die manier kan je altijd achterhalen dat jij het eerder had?

Vergeet ook niet dat grote software bedrijven (en kleintjes) hopen maar dan ook hoooopen patenten, octrooien, ideeën en ontwerpen hebben liggen die ze op het moment nog niet willen/kunnen uitbrengen. Je goed idee kan dus al gepatenteerd zijn.

[quote:bbabd3b356="Remon"]Dus eigelijk je idee officieels vastleggen op een bepaald tijdstip op die manier kan je altijd achterhalen dat jij het eerder had?[/quote:bbabd3b356]

De bedoeling van dit deponeren is vooral zo later aan te kunnen tonen in welk stadium jouw idee was wat betreft ontwikkeling en of uitwerking.

Stel je er verder niet te veel van voor, stap op Apple af en zie wat er van komt.
Als je nu een idee hebt komen er altijd weer nieuwe, gebruik dan de ervaring die je nu opdoet.

Ja maar ik heb nog geen goede afdeling gevonden waar ik mijn idee naartoe kan sturen? Iemand een idee.

Edit: Ik heb zitten kijken bij de links die gegeven zijn
maar die zijn niet degene die ik eigelijk zoek.

Naar het hoofdkantoor van apple gaan? :P En dan vertellen dat je 'een' idee hebt. Maar pas geven als ze je ervoor willen betalen?

Ken er niets van :wink:

Remon,

Je hebt mij laten zien wat je wil. Wat je kan doen is contact opnemen met de belastingdienst. Daar kan jij voor ongeveer een euro of 5 je ‘schetsen’ laten vastleggen. Waar je precies op moet letten kunnen ze je daar vast uitleggen.
Dit is een methode die vaker gebruikt wordt als extra scherm-middel om te bewijzen dat jij ergens eerder mee was. Je moet je ‘idee’ dan wel goed documenteren dmv van schreenshotjes te maken.

Ben benieuwd wat het is Remon / MacBjorn is het wel een reeel idee?