Contacten van Nokia naar iPhone overzetten

Voor de mensen die overstappen van een ander merk telefoon naar iPhone;
het overzetten van je contacten, als die op je telefoongeheugen staan omdat je meer dan 200 nummers hebt,
kan lastig zijn. Op Google zijn manieren te vinden (synchroniseren middels Nokia PC Suite, Outlook Express e.d.)
maar ik legde het probleem voor bij de T Mobile winkel.
De verkoper zei dat hij mij 2 microsimkaarten zal geven vrijdag.
Op de eerste kan ik 200 nummers kopieren uit mijn Nokia, de tweede kan de rest van de nummers bevatten.
Beide kaartjes zet je vervolgens in de iPhone en kopieert alles.
Goed idee en weinig gedoe.

Als het zo simpel werkt klinkt het inderdaad...eh.. simpel.
Laat nog even weten na vrijdag of het ook echt zo simpel is gegaan.
Je contacten syncen met je Mac is overigens ook niet zo moeilijk.

Ken jij een manier op je Nokia N82 contacten te syncen met je Mac?

ja als de micro sim in de nokia past heet dat, want volgens mij past die alleen in de iphone 4 en de ipad dus vraag me dan af hoe jij de contacten wilt kopiëren.
Waarom sync je ze niet met de mac, zal vast wel software voor zijn vanuit nokia zelf.

[quote=Tomac5 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/contacten-van-nokia-naar-iphone-overzetten#post-2014676 time=1280304293]Ken jij een manier op je Nokia N82 contacten te syncen met je Mac?[/quote]
Heb je iSync al geprobeerd?
http://nds1.nokia.com/files/support/global/phones/software/Nokia_N82_isync_plugin_2v1.dmg

http://europe.nokia.com/support/download-software/isync
http://hasseg.org/blog/post/126/fixing-the-nokia-n82-isync-plug-in/

[img]http://img230.imageshack.us/img230/9770/nokian82.jpg[/img]

[quote=xionix url=http://www.onemorething.nl/community/topic/contacten-van-nokia-naar-iphone-overzetten#post-2014729 time=1280307118]ja als de micro sim in de nokia past heet dat, want volgens mij past die alleen in de iphone 4 en de ipad dus vraag me dan af hoe jij de contacten wilt kopiëren.
Waarom sync je ze niet met de mac, zal vast wel software voor zijn vanuit nokia zelf.[/quote]

T Mobile levert een adapter waarin je je microsim kunt plaatsen, zodat deze als een grote simkaart in een ander toestel kan worden geplaatst. Zodoende.

[quote=Pieterr url=http://www.onemorething.nl/community/topic/contacten-van-nokia-naar-iphone-overzetten#post-2014775 time=1280310168][quote=Tomac5 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/contacten-van-nokia-naar-iphone-overzetten#post-2014676 time=1280304293]Ken jij een manier op je Nokia N82 contacten te syncen met je Mac?[/quote]
Heb je iSync al geprobeerd?
http://nds1.nokia.com/files/support/global/phones/software/Nokia_N82_isync_plugin_2v1.dmg
http://europe.nokia.com/support/download-software/isync
http://hasseg.org/blog/post/126/fixing-the-nokia-n82-isync-plug-in/
[img]http://img230.imageshack.us/img230/9770/nokian82.jpg[/img][/quote]

Top. Eerst werkte iSync niet. Maar mijn device staat er nu bij!
Downloading commenced :-)

Vergeet niet dat contacten op de SIM veel minder tekens kunnen bevatten en slechts een telefoonnummer per contact (ook geen email adressen etc.). Kortom je eindigt met een puinhoop van contact gegevens. Beter is het om zoals aangegeven via iSync te doen.

[quote=Ir.Bob url=http://www.onemorething.nl/community/topic/contacten-van-nokia-naar-iphone-overzetten#post-2015196 time=1280341912]Vergeet niet dat contacten op de SIM veel minder tekens kunnen bevatten en slechts een telefoonnummer per contact (ook geen email adressen etc.). Kortom je eindigt met een puinhoop van contact gegevens. Beter is het om zoals aangegeven via iSync te doen.[/quote]

Ja, en dat is gelukt! Eerdere pogingen mislukten doordat er een probleem was met de Nokia N82 en iSync.
Door de nieuwe plug-in is dat verholpen en staan alle contacten netjes in Addressbook op de Mac, waarbij sommige namen meerdere nummers en soms een adres of mail adres bevat. Ik neem aan dat ik die gewoon kan importeren naar iPhone?

Ja, dat kan.

Even een korte maar wel goede omschrijving hoe je uit een oude telefoon met andere software je bestaande contacten aan telefoon nummers overzet naar een Iphone. let op bij mijn hoofdletters. Schoon eerst je telefoon lijst op naar minder dan 200, zorg dat je een adapter hebt met daarin de kleine lege simm voor de iphone, maak dat een BACK-UP van al die telefoon nummers op die simmkaart. Haal die simkaart eruit en ga dan naar instellingen, email, contacten en copieer de contacten van simm kaart naar telefoon, thats it! Graag gedaan. Ik heb er een dag naar gezocht. Dus van belang een adapter, opgeschoonde kijst, en het begrip BACK-UP want een csv bestand of wat anders ziet OIS , besturing systeem van Iphone domweg niet, en alles 1 voor 1 overtikken is ook niet nodig zoals je op sommige forum s daarover leest. Kom je er niet uit, kom gerust bij me langs, ik heb vele telefoons en ook adapters, zo gebeurd voor mij, je moet wel zelf zorgen voor een schone lijst en een micro simm.

Of je gaat langs een Vodafone winkel, ben je binnen een minuut klaar. Oud draadje, ondertussen achterhaald.

Bij mij werkte dit gewoon. http://www.t-mobile.nl/toestelhulp#/apple/iphone-4/contacten-en-data/overzetten-van-simkaart-naar-toestel/
Had wel minder dan 200 contacten