Coolux software op custom PC of Coolux Player?

We zitten hier met een vraagje wat betreft het doorsturen van video over lange afstanden a.d.h.v. een mediaspeler.

Deze mediaserver zouden we dus gebruiken om 4K videobeelden door te sturen (over lange afstand) naar verschillende beamers. Op deze beamers worden dan animaties getoond en allerlei effecten via de Coolux software (of eventueel gelijkaardige software).

Echter twijfelen we nog om een mediaspeler te kopen bij Coolux zelf of enkel hun software te kopen en deze te installeren op een custom made PC/server.

We overwegen het laatste omdat we dan veel opties hebben en zelf het budget kunnen bepalen. Maar hier hebben we dan ook zelf de mogelijkheid om later extra outputs te voorzien (alleszins makkelijker).

Zijn er hier toevallig mensen die ervaring hebben met deze situatie?

Coolux: http://www.coolux.de/products/pandorasboxsoftwareplayer/

Als je goed weet waar je mee bezig bent dan kan je prima zelf de hardware samen stellen echter heeft coolux wel allerlei verschillnde versies van de server. Naar gelang jouw situatie zal de server voor je worden samengesteld door coolux en krijg je dus ook volledige support van hun of hun partners. Als je alleen de software hebt moet je dus zelf je hardware gaan bepalen en zal je daar dus ook geen support voor krijgen voor jouw specifieke situatie. Voor lichte configuraties kan het goedkoper maar als je al naar zwaardere videokaarten of SDI gaan dan zal het al moeilijk zijn om goedkoper dan Coolux te zijn.

Wat betreft alternatieven, ja die zijn er genoeg.: D3, Watchout, 7th Sense, Brighsign, Arkaos ga zo maar door. Ook sterk afhankelik van wat je wil. Als het alleen om distributie en schakelen (tijdlijnen) gaat dan is het wat anders dan live video effecten mixen.

Bedankt! We gaan het nog eens overleggen. :slight_smile: