Cover Flow geen afbeelding

Geen belangrijke vraag maar wel irritant: de hoesafbeelding van sommige albums verschijnt om de een of andere reden in Cover Flow alleen met de standaard-afbeelding (muzieknoot) en niet als afbeelding. Dacht eerst dat dit ‘probleem’ enkel bij geconverteerde Flac-nummers voorkwam maar dat is niet zo. Album wissen en weer toevoegen helpt niet. Handmatig toevoegen ook niet. Album illustraties ophalen ook niet. Wat wel? :?:

Gebruik je misschien een bestandformaat wat geen metadata ondersteund? (b.v. iets als .wav)

Staat de afbeelding wel als ‘gewoon plaatje’ bij de Album art?

Je kan ook proberen om een plaatje van het album op google op te zoeken en dan bij het album op ‘toon info’ klikken, daar kan je dan de afbeelding invoegen. Moet je de afbeelding wel eerst opslaan vanaf google.

Lukt bij mij altijd

[quote=Factorij url=http://www.onemorething.nl/community/topic/cover-flow-geen-afbeelding/ time=1375002234] Wat wel? :?:[/quote] Herstart je Mac eens. als je dat nog niet gedaan had.

Dank allemaal. Plaatjes zelf copy-paste vanaf het Net helpt ook niet en herstarten evenmin. Het lijkt er inderdaad op dat dit enkel voorkomt bij wav-bestanden, meestal geconverteerd vanuit Flac mbv XLD. Dat programma kan ander uitvoerformaten aan, zoals AIFF, PCM, MPEG 4-AAC, Apple Lossless, Lame MP3, Opus enz. Zegt mij allemaal niet erg veel maar belangrijkste is natuurlijk wel dat ik de bestanden kan blijven afspelen, op de iPod, iPhone of waar dan ook. Welk formaat zou ik moeten kiezen? Of kun je WAV-bestanden bewerken zodat ze wél metadata ondersteunen?