CPU upgrade kaart goed idee?

Hi, Ben al een tijdje aan denken om m'n 'oude' G4 733 Quicksilver wat nieuw leven in te blazen. Dacht aan een CPU upgrade. Iemand ervaring met die dingen? en waar zijn die in België/Nederland te krijgen.

Op het net vind je wel wat uitleg en verdelers maar die zitten allemaal in de States. Heb niet zo’n goede ervaringen met dingen laten overkomen van amerika. komt altijd duurder uit dan je verwacht!

Tanx

www.xlr8yourmac.com staat alles wat je wil weten inclusief recensies.

http://www.powerlogix.com/buynow/international/belgium.html

http://www.gigadesigns.com/

of

http://www.sonnettech.com/product/cpu_upgrades.html

:smiley:

[url=http://eshop.macsales.com/Accelerators/index.cfm]OWC[/url] heeft alles op een rijtje. Kijk en vergelijk. Bestellen daar is geen probleem heb ik begrepen. Je moet je alleen afvragen of je zo veel verschil zult merken tussen een 733 en een 12G processor. Het is wel sneller, maar zo vreselijk veel zal het niet uitmaken. En de rest (video, harddisk, bussnelheid) blijven gelijk.

Het hangt er natuurlijk ook van af wat je met je Mac doet. Maar misschien is een dikke videokaart wel een betere upgrade.

Doorsparen voor een G5 en deze dan verkopen lijkt me een beter plan voor deze machine.

Ik zit ook al even naar een upgarde card te kijken. De aanschaf van een G5 is toch ruim 4 keer zo duur en dat heb ik even niet klaar liggen. Ik zag dat die kaarten van Sonnet Encore redelijk goedkoop zijn in de VS (zolang de Douane niet BTW gaat heffen...), maar die hebben geen koeler en die van Gigadesign wel. Maakt dat wat uit?

Ik wil jullie niet het genoegen van een snelle Mac ontzeggen, maar voor 600 en meer dollar krijg je gewoon geen speeddemon. [url=http://eshop.macsales.com/Reviews/Framework.cfm?page=/Benchmarks/061303/133/xbench133.html]Vogel maar eens uit[/url] hoeveel sneller je machine nu werkelijk wordt en wat je er dan aan hebt.

En over de koeling: de een gebruikt de koelribben van je eigen processor, met speciale pasta weer in elkaar te zetten. Je kunt dan je oude processor niet verpatsen, en het maakt de installatie iets ingewikkelder (je moet knutselen). Verder maakt het niet veel uit.

[quote:fe974d63c7="Deskman"]Ik wil jullie niet het genoegen van een snelle Mac ontzeggen, maar voor 600 en meer dollar krijg je gewoon geen speeddemon.[/quote:fe974d63c7]

Ik heb mijn 350 MHz Sawtooth G4 opgewaardeerd met een Fastmac 1 GHz processor (inclusief eigen koelribben met miniventilator) $300 direct bij faastmac(+transport en BTW=350 Euro).
Voor mijn machine betekende dat een snelheidswinst van meer dan 3 x bij photoshop bewerkingen en 3D rendering. Dit betekent dat mijn machine weer een jaartje of anderhalf meekan.

Mijn machine kostte destijds 3500 gulden, zeg1600 Euro=400euro per jaar. Dus reken maar uit.

Bij een 733 zal het snelheidsverschil minder zijn, ofwel zul je een duurdere upgrade moeten kopen van bijv 1.4 GHz http://www.fastmac.com. Misschien is die 733 eigenlijk nog te jong voor een upgrade…

[quote:2d2fc6dfa1="Richard Kruizinga"]IIk zag dat die kaarten van Sonnet Encore redelijk goedkoop zijn in de VS (zolang de Douane niet BTW gaat heffen...), maar die hebben geen koeler en die van Gigadesign wel. Maakt dat wat uit?[/quote:2d2fc6dfa1]

Ik zou altijd met koeler doen, hoe minder gepruts hoe beter en een speciaal ontworpen koeler voor dat model is altijd beter dan een die toevallig op je oude processor zit.

BTW is 19%, altijd nog veel goedkoper dan een kaart in NL kopen. De 1 GHZ kaart die ik heb was hier ong 600 Euro tegen $300+BTW. En als je geluk hebt glipt ie langs de douane. Is mij bij een van de twee die ik had besteld gebeurd, maar om nou te zeggen dat die kans 50 % is…

[quote:68167815c2="awi"][quote:68167815c2="Deskman"]Ik wil jullie niet het genoegen van een snelle Mac ontzeggen, maar voor 600 en meer dollar krijg je gewoon geen speeddemon.[/quote:68167815c2]

Bij een 733 zal het snelheidsverschil minder zijn, ofwel zul je een duurdere upgrade moeten kopen van bijv 1.4 GHz http://www.fastmac.com. Misschien is die 733 eigenlijk nog te jong voor een upgrade…[/quote:68167815c2]

Maar dat is ook precies wat ik betoog. Ik heb tot nu toe al mijn macjes een keer ge-upgrade (5300 C, 7600, 9600) met Newertech kaarten. Maar van een 68x naar een PPC, een 604 naar G3, dat zijn hele stappen. Van een snelle G4 een snellere G4 te maken en daar de hoofdprijs voor betalen… Ik zit nog erg te twijfelen of ik mijn Dual 450 nog een keer op zal duwen met een dual 1.2, maar vraag me tegelijkertijd af of het zin heeft. Dan moet er ook een nieuwe videokaart in om er echt plezier van te hebben. Weer 200 euri verder. Dan zit je dus al op 800 euro voor een opgekrikte oude machine.

Wil je er echt op vooruit gaan dan moet je een dual 1,4 er in zetten. Maar dat kost weer veel. Van 800 naar 1,2 lijkt me in de dagelijkse praktijk weinig winst op te leveren.
Meer zit er ook niet in. de G5 zal nooit in de G4 passen als upgrade en de G4 stopt bij 1.4. Dus een vergelijkbare stap als van een G3/350 naar een G4/1.2 zal dus niet kunnen

Volgens mij maakt het voor de meeste werkzaamheden niet zo veel uit, maar ik verwacht dat je in de videoprogramma's een grote stap voorwaarts maakt.