Cron job: iedere minuut php script draaien?

Ik wil graag dat een php script iedere minuut gedraaid wordt. Volgens mij kan dit met Cpanel middels een cron job. Ik heb alleen geen idee wat ik voor 'Command' moet gebruiken. Als ik simpelweg de volledige url invoer, dan doet hij het niet.

Dus, welk command moet ik gebruiken?

* * * * * /path/naar/php/binary /path/naar/script

Dus bijvoorbeeld:

          • /usr/bin/php /home/lucasraggers/public_html/script.php
Edit:

Indien je het script via een browser wilt aanvragen, moet je het path naar de php binary vervangen voor een path naar een browser die aanwezig is op het systeem. Je moet dan eerst uitvogelen of er uberhaupt een browser is geïnstalleerd op de server (wij hebben em er af gegooit, bijvoorbeeld).

Jochem

[quote:7df4ea5c67="XBL"][edit]Indien je het script via een browser wilt aanvragen, moet je het path naar de php binary vervangen voor een path naar een browser die aanwezig is op het systeem. Je moet dan eerst uitvogelen of er uberhaupt een browser is geïnstalleerd op de server (wij hebben em er af gegooit, bijvoorbeeld).[/edit][/quote:7df4ea5c67]

wget http://www.sitenaam.nl/bestand.php

werkt meestal wel

[quote:849fd9531c="rburgt"][quote:849fd9531c="XBL"][edit]Indien je het script via een browser wilt aanvragen, moet je het path naar de php binary vervangen voor een path naar een browser die aanwezig is op het systeem. Je moet dan eerst uitvogelen of er uberhaupt een browser is geïnstalleerd op de server (wij hebben em er af gegooit, bijvoorbeeld).[/edit][/quote:849fd9531c]

wget http://www.sitenaam.nl/bestand.php

werkt meestal wel[/quote:849fd9531c]

Ook 'n goeie:

curl -O http://www.sitenaam.nl/bestand.php

als je lokaal (dus op de bak waar het script staat) de cronjob hebt draaien kun je het volgende doen: (mits het php script dus niet verder in de browser wordt gebruikt!)

bovenin je php script zet je de ‘shebang’:
#!/usr/bin/env php
<?php
// code
?>

eventueel met
#!/usr/bin/env php -Cq

-C : PHP does not change its working directory to that of the main script
-q : Suppresses HTTP headers in output

het script maak je executable:
chmod u+rx script.php

en dan kun je die dus runnen: ./script.php
en het pad zo in de cron job lijst zetten

[quote:ad5209aac1="tricksel"]Ook 'n goeie:

curl -O http://www.sitenaam.nl/bestand.php[/quote:ad5209aac1]

Die werkt perfect, dank je!