CSS: Artikel over webdesign zonder tabellen voor de layout

Douglas Bowman heeft een artikel geschreven waarin hij laat zien hoe je goede werkende pagina's voor alle browsers kan maken door niet te ontwikkelen in Internet Explorer en van CSS gebruik te makn. Hij neemt de voorpagina van de microsoft.com site als voorbeeld. Uitstekend artikel voor iedereen die al dan niet professioneel met websites bouwen bezig is:

http://www.stopdesign.com/articles/throwing_tables/

Bedankt! Dat ga ik eens even doorspitten :)

Is een mooi artikel! En dan te bedenken dat MS zelf zo'n beetje de grondlegger van CSS is geweest... :D

Doug laat weer eens zijn beste kant zien. Maar het interessantste voor bedrijven is nog steeds de bandbreedte, en die wordt zo mooi gered.

En als bedrijven dat niet zelf willen doen ben ik er ook nog :stuck_out_tongue:

In het boek van Zeldman staan mega-grote cijfers die men kan besparen per maand op bandbreedte als de site in CSS gemaakt wordt. is dat nu zwaar overdreven of scheelt dat echt honderden euro's? (van toepassing bij enorme sites die duizenden bezoekers per dag trekken)

Bij CSS hoeft te opmaak maar één keer geladen te worden per unieke bezoeker. Zonder CSS (vaak dus met tables) moet dit steeds overnieuw geladen worden. Dus bij sites waarbij de bezoeker veel pagina's bezoekt scheelt het heel wat bandwidth, dus heel wat geld.

Overigens is dat artikel niet zo speciaal, er zijn al heel veel van dat soort artikelen… deze komt een beetje laat.