[CSS] div verticaal 100%?

Ik wil dat mijn site helemaal tot aan de bodem van de pagina loopt. Ik dacht dat je daarvoor 100% moest gebruiken, maar dat blijkt niet te werken.

Het is nu: http://ego.raggers.net/contact
Het moet worden zoals bij: http://www.simplebits.com/solutions

Ik hoop dat ik snap wat je bedoeld en ik vermoed dat het niet zo werkt. Pagina's worden weergegeven met een door jouw aangegeven aantal regels, als je wilt dat de copyricht regel onderaan komt moet je er dus een aantal regels voor zetten. Het nadeel is echter dat wanneer iemand hem in de zelfde resolutie op een groter scherm bekijkt dat deze dan ook weer meer regels kan weergeven.

Ik vindt de vormgeving trouwens best mooi, ik zou alleen iets doen aan het verspringen van de forum pagina. Heeft vermoedelijk te maken met de pagina marges.

Wat je kunt doen is een body background maken en deze centreren.

[code:1:70f22f128b]background: transparent url(/images/body-bg.gif) repeat-y top;[/code:1:70f22f128b]

Oh, ik zie dat je dat al hebt gedaan.. je wilt een footer onderaan hebben?

Deze heb ik daarvoor ook gebruikt (uiteraard via tennapel): http://www.alistapart.com/articles/footers/

Geniaal 8) Zocht ik ook net naar.

Volgens mij gaat de alistapart truc over het laten zweven van een footer onder in je window. Maar bij een pagina met veel tekst ([url=http://ego.raggers.net/naslag/kerndoelen.php]hier[/url] bv) moet hij natuurlijk níet onderin het window over de tekst zweven.

handig als ik zelf niet meer hoef te antwoorden ;-)

De footer truc zou ook moeten werken als de content langer is dan de viewport, dan zou de footer onder de content geplaatst moeten worden.

Ik was al aan het wachten op jouw eindoordeel, want die Adriaan is normaliter niet te vertrouwen. :D Ik ga het artikel uitgebreid lezen.

Die footertruc krijg ik niet voor elkaar dus ik laat hem maar helemaal weg. Is misschien ook wel mooi (wel een persoonlijke nederlaag natuurlijk). Maar nu krijg ik ook al niet de grijze achtergrond naar beneden getrokken: http://ego.raggers.net/contact/

Moet ik nu helemaal afzien van mijn grijze verloopje aan de zijkant?

Je moet de grijze achtergrond en de donkergrijze border links en rechts ook in je achtergrond image (bodybg.gif) meenemen. Dan is je probleem opgelost (dat doet Dan Cederholm op Simplebits -- die het artikel faux columns geschreven heeft -- ook).

[quote:0281edd5d3="lucasraggers"]Die footertruc krijg ik niet voor elkaar dus ik laat hem maar helemaal weg. Is misschien ook wel mooi (wel een persoonlijke nederlaag natuurlijk). Maar nu krijg ik ook al niet de grijze achtergrond naar beneden getrokken: http://ego.raggers.net/contact/

Moet ik nu helemaal afzien van mijn grijze verloopje aan de zijkant?[/quote:0281edd5d3]

Ik heb ook gezien dat je je html niet hebt afgesloten op deze contact-pagina, dit kan ook wel eens voor problemen zorgen. Enkel je body is afgesloten.