CSS > Faux Column > werkt niet!

Met geen mogelijkheid krijg ik het werkend op deze pagina > [url]http://www.marcofaasen.nl/test[/url] ... in het onderste gedeelte wil ik dat de donkerblauwe achtergrond doorloopt tot onderaan ... de bg.gif (repeat-y) heb ik op #bottom gezet met daarin drie geneste div's met in de middelste de twee (zelfde) afbeeldingen. Wie?

Je gebruikt een float voor de images en je moet deze 'clearen' om de #bottom box om de float heen te laten vallen; hier wordt beschreven hoe: http://www.positioniseverything.net/easyclearing.html

tennapel > Dank, maar dit is werkelijk hogeschool bug hunting ... ik begrijp het nog niet voor de helft! Zal er morgen nog eens verder naar kijken, maar wellicht wil je me nog vertellen aan welk element ik de .clearfix moet koppelen, want ik heb al wel wat geprobeerd maar zonder resultaat. Dank daarvoor.

ik heb een soortelijk probleem met css. ik wil een stippellijn over de gehele inhoud, maar die komt niet verder dan dat het scherm in eerste instantie getoond wordt. [url=http://www.hansenonline.nl/test/test.php]klik[/url].

hansenonline > tikfoutje in je link! Moet zijn > [url]http://www.hansenonline.nl/test/test.php[/url]

thanx! soms is knippen en plakken makkelijker dan typen.

[quote:cdc9b24747="Joop Vos"]tennapel > Dank, maar dit is werkelijk hogeschool bug hunting ... ik begrijp het nog niet voor de helft! Zal er morgen nog eens verder naar kijken, maar wellicht wil je me nog vertellen aan welk element ik de .clearfix moet koppelen, want ik heb al wel wat geprobeerd maar zonder resultaat. Dank daarvoor.[/quote:cdc9b24747]

Je moet de code van clearfix plakken bij de CSS definities van #bottom; #bottom is de box waarin de floats staan. Lees het verhaal op positioniseverything nog een paar keer: beter print het verhaal en lees het van papier. Veel duidelijker kan het niet uitgelegd worden.

Ik moet zeggen dat het je jezelf ook erg moeilijk maakt; je hebt werkelijk een woud van div’s en ik denk dat met wat handiger coden en meer vertrouwen op structurele HTML -tags (<ul>, <p> etc.) het allemaal een stuk overzichtelijker wordt; ik heb ook erg moeten zoeken in je code terwijl het qua content een kleine pagina is.

[quote:22d4e0dacc="hansenonline"]ik heb een soortelijk probleem met css. ik wil een stippellijn over de gehele inhoud, maar die komt niet verder dan dat het scherm in eerste instantie getoond wordt. [url=http://www.hansenonline.nl/test/test.php]klik[/url].[/quote:22d4e0dacc]

Lees het verhaal op waar ik de link van gegeven heb; exact hetzelfde probleem.

dat idee had ik al, maar ik begrijp nog niet helemaal hoe en wat. zal het nog een keer doorlezen.

[quote:eba54ddbc7="tennapel"]Ik moet zeggen dat het je jezelf ook erg moeilijk maakt; je hebt werkelijk een woud van div's en ik denk dat met wat handiger coden en meer vertrouwen op structurele HTML -tags (<ul>, <p> etc.) het allemaal een stuk overzichtelijker wordt; ik heb ook erg moeten zoeken in je code terwijl het qua content een kleine pagina is.[/quote:eba54ddbc7]

Tennapel > allereerst dank voor je hulp … en wat het bovenstaande betreft, daar heb je absoluut gelijk in hoor, maar om te begrijpen waar en hoe ik de borders (stippellijnen) moest plaatsen (naar het ontwerp van de illustrator) kwam dit woud aan div’s eruit gerold. Maar ik ga er zeker nog aan sleutelen!

Ter verduidelijking: de faux column heb ik nodig om de stippellijnen aan de buitenkant mee te kunnen laten groeien als er in de middelste kolom meer content geplaatst wordt.

Overigens werkt het e.e.a. nu … http://marcofaasen.nl/test/ … ik heb de bg.gif nu op de #wrap gezet … en hij valt keurig om alles heen … echter … de bg.gif zou niet verder dan de bottom van de afbeeldingen moeten gaan … maar ‘vliegt’ daar behoorlijk de bocht uit … en ik zou niet weten waar die extra pixels vandaan komen … dus hulp blijft welkom.