CSS | footer onder vert. gecentreerde div

Ik ben hier net begonnen aan een site. Het div'je van 600x400 wordt horizontaal en verticaal gecentreerd. Nu wil ik onder het blok (in het grijs dus) een tekst plaatsen. Een soort footertekstje. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Volgens mij gewoon zoals je het nu al doet, <div id="footer">tekst</div>, Maar dan moet je wel even #footer in je css defineren. Wellicht vat ik het niet helemaal, want volgens mij had je dit ook wel zelf kunnen verzinnen, gezien je andere sites!

Edit:

Ik snap je probleem, je zit met het feit dat je al 1 gecentreerde div hebt en daar wellicht niet omheen kan. Je gaat niet uit van een goede gecentreerde css functie volgens mij. Ik zal er morgen nog eens naar kijken.

Roel

Moet die footer ook verticaal meegecentreerd worden? Dan kun je het beste nog een <div> maken met bv. als id iets in de richting van centreren of midden ofzoiets. Daarin specificeer je dat alles daarin verticaal en horizontal gecentreerd moet worden. Dan ga zet je je footer in de <div> die je centreren of midden hebt genoemd. Nog even wat regelafstand instellen zodat het niet gelijk aan het plaatje zit door bijvoorbeeld: margin-top: 10px;

Dat is dus als je wilt dat de footer verticaal meecentreerd moet worden. Als je dat niet wilt zul je een regel met #footer in je CSS moeten maken, heb nu niet zoveel tijd dus kijk er vanmiddag wel even naar (als het dan al niet opgelost is door al het CSS volk dat hier rondloopt :wink: )

plaats <div = "footer"> binnen <div="inhoud">

[quote:c6f7913734="tennapel"]plaats <div = "footer"> binnen <div="inhoud">[/quote:c6f7913734]

Dat leek mij inderdaad ook het makkelijkst… waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

Omdat hij er dan in komt ipv er onder...

Roel

Kijk anders ook eens [url=http://www.alistapart.com/articles/footers/]hier[/url]. Staat het gehele gebeuren rondom footers duidelijk uitgelegd.

[quote:9d74f02814="roelboekel.nl"]Omdat hij er dan in komt ipv er onder...

Roel[/quote:9d74f02814]

erin of eronder zijn relatieve begrippen in deze.

Lucas, bedoel je zoiets als dit? http://www.xs4all.nl/~mosm/testsite/LRtest.html

Ik heb even ‘lelijke’ rode en groene borders om wat divs heengezet, zodat je kan zien wat er gebeurt.

[quote:97e6e2f6fa="tennapel"]Lucas, bedoel je zoiets als dit? http://www.xs4all.nl/~mosm/testsite/LRtest.html Ik heb even 'lelijke' rode en groene borders om wat divs heengezet, zodat je kan zien wat er gebeurt.[/quote:97e6e2f6fa]

Dat is precies wat ik bedoel. Dacht dat het ingewikkelder zou zijn aangezien ik #content verticaal en horizontaal had gecentreerd. Hardstikke bedankt!