CSS: kiezen of delen

Ik ben bezig een site om te bouwen met zo min mogelijk zichtbaar verschil van tabel naar CSS layout. De vorm is een gecentreerd venster van 800 px breed, een header met een listmenu, een tweekoloms hart met een 210 px brede linkerzijde en een resterende ruimte innemende rechterkolom. Afsluitend een footer. Achtergond van de pagina is gekleurd.

Bekend is dat CSS zich voegt naar de inhoud (bij mij nog wel in elk geval) Dus zijn de twee kolommen niet even lang. Wat doe je er aan.

Ik kan dit op twee manieren proberen aan te pakken. De een is een 800 px brede rechterkolom met een marge van 210 px en een daar overheen lopende linkerkolom.
De andere is een echte tweekoloms opmaak met floats. Allebei heb ik geprobeerd, allebei loop ik tegen rare zaken aan. Ik heb het liefst de 2koloms versie, maar hoe krijg ik ze evenlang??

Wat zouden de experts doen???

http://www.noxbox.nl/CSS/long.html
http://www.noxbox.nl/CSS/long.html

Achtergrond gebruiken, zie http://www.alistapart.com/articles/fauxcolumns/

Moet dan maar... De overlaptruc die ik van csscreator heb geleend vind ik nodeloos ingewikkeld en levert heel beroerd te editen inhoud op (althans, in dreamweaver kom je nergens meer bij)

Leuk dat ik je 400ste postje heb mogen ontvangen… Gefeliciteerd (in het kader van de sterrenjacht)

ken jj trouwens 'gangmakers'?

Zegt me niks... Maar ik mis wel eens vaker iets ;)

van de opleiding brood en banketbakker:

Je maakt zelfstandig verschillende deegsoorten voor zacht ongevuld en gevuld kleinbrood en verwerkt deze tot diverse producten. Verder maak je verschillende deegsoorten voor krokant kleinbrood, die je ook weer verwerkt tot producten. Het verwerken van halffabrikaten tot diverse zoete en hartige producten behoort ook tot je werkzaamheden. Naast het maken van deegsoorten, maak je zelfstandig beslagsoorten. Deze verwerk je dan tot producten als vruchtencake, eierkoeken, >>>>>>  [color=green:8a05d4850c]gangmakers[/color:8a05d4850c]   <<<<<<< , soezen en gebakjes. 

TADA

Ah, ik zie het. Ik mis de opleiding tot banketbakker...

Ik bak wel ons dagelijks brood, en derhalve ook wel eens iets leuks als een Poolse Maanzadrol of Zweedse koffiebroodjes. Maar gangmakers… We gaan op zoek naar een aardige receptuur voor dit.

Hm... Ik heb nu de fauxcolumns gebruikt. Lijkt heel aardig. Maar nu... Ik ben even de weg kwijt. Kijk eens met exploder en het gaat nergens meer over.

http://www.noxbox.nl/CSS/faux.html

om snel bij de css te komen: CSS