CSS leren

Wie weet waar (of bij wie) ik meer van CSS kan leren. Ik kan een eendaagse cursus bij de grote cursusaanbieders gaan doen, maar daar heb ik niet zo'n hoge pet van op - mede omdat het maar voor één dag is. Hoe (anders dan van de boeken van Zeldman en Meyer) hebben jullie dat geleerd?

maarten

Ben nu ook druk bezig met het leren. Maar als je al wat ervaring met internet hebt pak je het snel op.

Ik leer het voornamelijk op het net, vooral de curcus van Style Master was leuk om te doen. Verder veel op Resource site kijken en broncodes bekijken en hun CSS bestanden. En natuurlijk hier op het forum zijn er heel wat mensen die je willen helpen.

Succes met leren
Maarten

Heb je al [url=http://css.pagina.nl/] hier[/url] Gekeken? En vooral [url=http://www.cssref.be/] deze[/url] site is aan te raden.

Ik heb het zonder een cursus o.i.d. geleerd. Heel veel kijken en bestaande CSS uitpluizen zoals [url=http://css.maxdesign.com.au/index.htm]List-a-matic[/url] en [url=http://www.thenoodleincident.com/tutorials/box_lesson/boxes.html]Little Boxes.[/url] Oefening baart kunst. En vaak op je bek gaan. Trial en error leer je het meest van bij CSS.

je leert het meest door gewoon te gaan doen, veel sites bekijken, stylesheets van mooie sites uitpluizen .... hier wat sitetips:

http://cssvault.com/
http://www.csszengarden.com/
http://www.gordonmac.com/
http://intensivstation.ch/css/
http://www.thefixor.com/code_css.php
http://www.htmldog.com/

Begin bij het begin: www.alistapart.com

ik kan je ook aanraden om Firefox te (gaan?) gebruiken met deze [url=http://editcss.mozdev.org/] extension [/url]. Hiermee kan je in de sidebar de CSS bewerken van elke willekeurige site die je bezoekt.(moet 'ie natuurlijk wel gebruik maken van CSS ) Op die manier kan je meteen zien wat er gebeurd als je een style bewerkt

bedankt voor de bergen links en tips. echter zou ik liever ergens een cursus volgen (niet online) zodat ik meteen vragen kan stellen. Iemand?

maarten

bij Appoint kun je een cursus volgen: http://www.competencefactory.nl/opleidingen/10093

m.i. wel veel geld voor iets wat je jezelf kunt leren … en vragen stellen kun je altijd in fora zoals deze!

Bekijk mijn online [url=http://www.xs4all.nl/~lucasrag/css]CSS WebDev[/url] links.

Wat ook belangrijk is (misschien wel belangrijker), is dat je moet weten wat je wil maken. Bedenk eerst wat je wilt maken zonder dat je op tutorial sites hebt gekeken en ga dit vervolgens uitproberen net zolang je het precies zo hebt gemaakt als je van plan was. Alleen dan leer je het echt. Want een tutorial aanpassen is niet zo moeilijk.