[CSS] plaatjes als kop verdringen linker kolom....

Ik heb een wat complex probleem met CSS.

Deze pagina met deze CSS wordt keurig weergegeven in alle mij ter beschikking staande browsers. Maar in IE 6 blijken de calligrafie-plaatjes in de linkerkolom naar onderen te worden gedrukt. Het lijkt in de plaatjes te zitten die als kopjes worden gebruikt. Haal je die weg (door een verkeerde link) dan is er geen probleem meer.

Met het uittesten kwam ik gelijk iets anders op het spoor.
In de meeste browsers levert een ontbrekende link een [img:05401a93e1]http://geenplaatje[/img:05401a93e1] op. Maar in FireFox komt er keurig de met CSS geformateerde alt-tekst tevoorschijn. Is er een manier om dit ook in andere browsers te laten werken?
zie hiervoor: http://www.shinkageryu.nl/beter.php in firefox én in safari.

Pin me er niet op vast, maar ik heb er even snel naar gekeken, en ik denk dat je voor de positionering floats gebruikt? Dan zal dat vast het probleem van IE zijn. Heb je gekeken of het box-model klopt? Dat IE bijv. de padding er nog naast doet waardoor de caligrafie niet meer past en dus naar beneden wordtr gedrukt?

Absolute positionering is dan natuurlijk je vriend, als je dat gebruikt kunnen objecten elkaar nooit wegduwen… (en gebruik dan faux columns, om je achtergrond over de gehele hoogte te krijgen).

Over dat laatste, zover ik weet is dat echt browser specifiek en kun je daar verder niets aan veranderen in je document, op zich vind ik het wel positief dat firefox de alt text (of title tekst) weergeeft…

Even iets anders: hele mooie site. Mooie beelden en gebruik van fonts. Alles ademt een rust en sereniteit uit die te vinden is in de japanse cultuur. Knap werk.

[i:21206ecbc9]Persoonlijke note: menu en submenu komen onrustig over, alsof ze uiteindelijk er ook nog even op gezet zijn, besteed daar nog even wat extra aandacht aan. Misschien de kleur rood veranderen? Het komt enigzins ‘hard’ over.[/i:21206ecbc9]

Ja, de menuutjes zijn nog punt van discussie. Voornamelijk om ze netjes op zijn plek te krijgen. Omdat het een set van 4 sites is die op deze manier wordt opgezet hebben we gekozen voor CSS menu's.

Bedankt voor de complimenten. We slijpen nu de messen om IE een lesje te leren :stuck_out_tongue:

Sowee! Als niet-mekkeraar toch doorgedrongen tot deze Apple tempel vol css specialisten. Geweldig! Ik werk samen met Deskman aan deze sites (zie bijv. www.shofukan.nl) , en nu dit probleem opgelost lijkt, rest er nog maar 1 waar wij vooralsnog ook niet uitkomen: in IE ontstaat er een paar px witruimte tussen het menu en het submenu, en het submenu en het taalmenu. Alles wat we konden verzinnen al geprobeerd, maar het mocht niet baten. iemand een briljant idee? Ja toch? uiteraard geeft o.a. Firefox alles weer zoals het hoort...

Gebruik sowieso filters om specifieke stylesheets voor IE te maken: dat wil zeggen, stylesheets die reparaties uitvoeren specifiek voor IE op je goed werkende stylesheet in Firefox e.d.

Ik kan je wel een voorbeeldbestand sturen, maar je kan ook even kijken op http://www.clupconsultants.nl/ om het in werking te zien (even in de broncode kijken en naar de css sheets – er zit nog een fout in voor IE6, maar die heb ik al gespot en gerepareerd, moet alleen nog een nieuwe versie van de stylesheet uploaden).

[quote:db96180e49="Shofukan"] rest er nog maar 1 waar wij vooralsnog ook niet uitkomen: in IE ontstaat er een paar px witruimte tussen het menu en het submenu, en het submenu en het taalmenu. .[/quote:db96180e49]

Zonder naar de CSS gekeken te hebben:

Dank, dank, erg blij met je reactie (en die van de anderen!). Er zijn veel fora waar of niks gebeurt of waar je veel geld moet dokken... Zal ik dan ook maar een Mac kopen :innocent: ?

Inderdaad zijn de 3 menu’s in kwestie van 3 verschillende fonts. ik zal me er eens in verdiepen…

Wat die verschillende style sheets voor verschillende browsers betreft: raad je aan om dit ook al bij 2 of 3 IE-hacks te doen? Of alleen wanneer er veel meer nodig zijn?

Ik probeer alles zo licht, simpel en stom mogelijk te houden…

@ Tennapel: De 3px jog is weer een leuke...

Je CSS is mooi gemaakt maar kost me weer een weekend om te ontleden :P:P
Ik had gehoopt met zo min mogelijk hacks toe te kunnen.

@ Shofukan: Je wordt geacht op zijn minst een Mac te WILLEN hebben. De iPod is er al begrep ik, dus switch!

Geld dokken? Hier ook hoor, al is het vrijwillig: doneren mag altijd

[quote:a38d810904="Shofukan"] Wat die verschillende style sheets voor verschillende browsers betreft: raad je aan om dit ook al bij 2 of 3 IE-hacks te doen? Of alleen wanneer er veel meer nodig zijn? [/quote:a38d810904]

Ik probeer altijd zo veel mogelijk om het probleem eerst in de basis css sheet op te lossen, zodat zowel Firefox, Opera, Safari en IE6 er mee kunnen leven, maar als het echt niet anders kan dan kan je voor 1 hack als een extra stylesheet nodig hebben.

[quote:d0f94d3325="Deskman"] Je CSS is mooi gemaakt maar kost me weer een weekend om te ontleden :P:P Ik had gehoopt met zo min mogelijk hacks toe te kunnen. [/quote:d0f94d3325]

Het gaat niet zozeer om de css op zich, maar de constructie van “import.css” en de opzet van de “iefix.css” sheet, waar ik de Tan hack gebruik.