CSS/Rapidweaver probleem

Hoi allemaal,

Als non-webdesigner ben ik erg gelukkig dat er pakketten zijn als Rapidweaver, waarin ik toch in no-time een alleraardigste site op kan zetten. Werden echter vroeger in RW foto-album pagina’s in een table gezet, tegenwoordig doen ze dat met CSS. (Volgens de pro’s is dat beter, dus daar ga ik gelijk in mee.) Dat ging niet meteen helemaal soepel, maar nadat ik de CSS template op punten had aangepast werkte het heel aardig. Maar… sinds ik dat gedaan heb, valt mijn uitgeklapte menu tussen de foto’s en de tekst. Ik wist niet dat het kon, maar kijk maar eens op http://www.basensas.net/madagascar/foto_canaldepangalanes/foto_canaldepangalanes.html voor een voorbeeld. Klap het menu ‘Madagascar’ maar eens uit.

Ik vermoed dat mijn CSS nog niet helemaal compleet is. Weet iemand raad? Alvast bedankt.

Dit heeft waarschijnlijk te maken met de 'z-index'; waarmee je bepaald op welk 'niveau' een 'laag' ligt. Hoe hoger het getal, hoe verder 'bovenop' het komt te liggen. Meestal hoeft hier niet mee gekloot te worden, maar dat is afhankelijk van de structuur o.a.

http://www.w3schools.com/css/pr_pos_z-index.asp

Thanks, dat klinkt logisch. Ik zal eens wat spelen met die z-index property. (Of zijn er RW gebruikers die weten waar ik 'm toe moet voegen of aan moet passen?)

Nee, weet ik ook niet. Ik merkte het enkele maanden geleden ook in deze [url=http://www.dierenklinieklemmer.nl/]website[/url] (met eveneens een 'uitklapmenu'), en heb daarover gemaild met de maker van het theme. Hij heeft daarop een update gemaakt waarin alles OK was. Hoe??

Je kunt misschien het beste je probleem voorleggen op het RW-forum (of misschien is zoiets daar al eerder voorbijgekomen: http://www.realmacsoftware.com/support/ ).

Thanks Vriesela. Dat zal ik ook zeker doen, daarnaast hoopte ik op een CSS-goeroe die het misschien zo zou weten... Maxvw: ik ben er nog niet aan toegekomen om even te hacken, maar de z-index-optie ga ik zeker nog proberen.

Problem solved! Ik heb "z-index: 2" toegevoegd aan alle div#navcontainer's in m'n css en nu werkt het als een zonnetje. Bedankt voor de hulp!