CSS vraag: waarom verdubbelt mijn navigatie met de helft?

Op [url=http://www.taeke-michiel.com/html/testje.htm] deze pagina [/url] heb ik een voorbeeldje staan van een menutje dat problemen geeft. Volgens BrowserCam.com werkt ie eigenlijk in alle browsers goed behalve IE 5.5 op de PC... ( IE 5.0 en 6.0 geven dus ook gewoon het gewenste resultaat)

IE 5.5 verdubbelt de aangegeven breedte van de DIV waar de list in zit met ongeveer de helft (zie onderstaande afbeelding). Wat zie ik over het hoofd? hier de css

[img:a797dfcd84]http://taeke-michiel.com/pics/5-5.jpg[/img:a797dfcd84]
IE5.5

[img:a797dfcd84]http://taeke-michiel.com/pics/5-0.jpg[/img:a797dfcd84]
IE5.0

Wie o wie kan me uitleggen wat er fout gaat en wat ik zou moeten aanpassen??

die shots kloppen neit altijd, zo was er gister ook iemand die vroeg hoe zijn site er in safari 2.0 uitzag, volgens browsershots.org (ofzo iets) zag het er vreemd uit, maar hij zag in het echt dus wel goed uit.

ja ok, maar kan me ook vertellen of dat zo is? Doet ie het wel of niet goed in 5.5??

Is er niemand die een idee heeft???

Bestaat Internet Explorer nog steeds :sealed:.

Verdubbelen met de helft? Dus er verandert eigenlijk niets. Of halveert hij met het dubbele. Het is net als met dat ene dode vogeltje. Die ene waarvan zijn ene pootje evenlang is.

:roll:

[quote:a7417174fa="à la Mac"]Bestaat Internet Explorer nog steeds :sealed:.[/quote:a7417174fa]

Jazeker, en het is de standaardbrowser van meer dan 80% van de internetgebruikers. Tot spijt van wie het benijdt. Een webdeveloper die Internet Explorer niet volledig ondersteund kan het voor bekeken houden.

boxmodel probleem. Je gebruikt waarschijnlijk padding en margin, en in plaats van dat deze worden opgeteld bij de breedte, wordt het er in IE5 van af getrokken.

@tennapel: met een box model hack lukte het mij niet om van het probleem af te komen.. suggesties?

Probeer uit te vinden welke onderdelen van je CSS nu in IE5 problemen veroorzaken en maak aangepaste CSS voor IE5 (of probeer je CSS op een andere manier op te bouwen waardoor het in alle browsers werkt; er zijn vaak meer wegen die naar rome leiden en sommige hebben meer problemen dan andere ).

Als je je CSS wilt isoleren voor IE5, kijk hier eens naar: http://www.noipo.org/index.php?id=252

Ik denk dat jij je knoppen een bepaalde breedte geeft, maar ook nog een padding. Al je bv 100 breedte hebt en nog is 10 padding moet je de breedte op 90 zetten. Is dat het denk je?

volgens mij niet... zie [url=http://www.taeke-michiel.com/css/testje.css]CSS[/url]