Dag UPC ! Hallo ADSL?

Ik wil eigenlijk van UPC af die mij elke maand toch weer € 51,50 kost en ik eigenlijk kwa data-gebruik niet eens haal volgens mij. Weet iemand wat er allemaal komt kijken als ik overstap naar ADSL? Xs4all idd. de beste provider is en wat ik kwijt ben bij eerste installatie en daarna standaard per maand. Oh ja! Ik ben een 'gewone'gebruiker die dus niet elke avond allerlei songs/films ed. download.

Zou je het nog wel willen na vandaag? :wink: Er zijn (of waren) grote ADSL storingen via KPN. Zie onder andere op [url=http://www.webwereld.nl/nieuws/15113.phtml]WebWereld[/url].

[quote:e58f059cfe="Paul_B"]Zou je het nog wel willen na vandaag? :wink: Er zijn (of waren) grote ADSL storingen via KPN. Zie onder andere op [url=http://www.webwereld.nl/nieuws/15113.phtml]WebWereld[/url].[/quote:e58f059cfe] Ik heb mijn ADSL 24/24 aan staan en heb geen storing gehad vandaag. Dus dat viel zeker wel mee?

De prijzen van de installatiekosten zijn afhankelijk van de providers.

XS4ALL had in maart en april een actie met fikse korting op modem en installatiekosten. Maar nu niet meer.

Nu heeft demon weer een actie. Wisselt elkaar dus een beetje af.

Maandkosten kan je vinden op de site’s van de providers.

http://www.adsl.nl is een handige site.

Zonnet heeft op dit moment een sterke aanbieding.

http://www.zonnet.nl/breedband/br_acties_breedb4.html

Neem alsjeblieft geen USB modem.

Probeer altijd voor een ethernet modem te gaan.

Ik kan deze laatste oproep van harte ondersteunen. waarom hebben ze die usb modems uberhaupt uitgevonden?

gr. Paul

Usb modems zijn goedkoop en makkelijk te installeren voor de leek. geen netwerkkaart nodig, gewoon in je usb-poort prikken. Maar dat is ook het enige voordeel. gelukkig hebben de laatste jaren alle apples een ethernet kaart standaard, dus koop altijd een ethernet modem. Dan kun je tenminste simpel een netwerkje maken als je meerdere computers hebt en internet delen door er een router tussen te zetten of een wireless access point.

Misschien is de USB-poort wel makelijk te vinden, (een ethernet poort volgens mij net zo makkelijk, maar goed), je hebt in ieder geval met ethernet geen last van die verschrikkelijke DRIVERS!!!!!!

ADSL? Let op Airport! Gebruik je Airport? Pas op met MXstream van KPN, dat door veel providers wordt gebruikt: Airport BaseStation kan niet met PPTP overweg (zie laatste MacFan) Ik heb zelf BBned: erg content, maar niet goedkoop!

Okki

Ik zou me niet al te veel aantrekken van al die horror verhalen over usb-modems. Ikzelf heb een etech usb modem via zonnet family en die werkt eigenlijk perfect. Je krijgt hem er gratis bij dus dat is ook wel weer mooi.

Alleen als je een modem zou willen aansluiten op een router, of als je veel zware usb apparaten hebt zou ik het afraden. Ik heb sinds kort een usb brander, dus ben ik maar overgestapt op een ethernet modem.

[quote:264de14305="okki"]ADSL? Let op Airport! Gebruik je Airport? Pas op met MXstream van KPN, dat door veel providers wordt gebruikt: Airport BaseStation kan niet met PPTP overweg (zie laatste MacFan) [/quote:264de14305]

In datzelfde stukje staat ook “met de modem die KPN tot voor kort leverde”
Ik heb zelf Airport en ADSL via Mxstream met het nieuwe ethernetmodem en dat werkt zonder problemen.

Volgens mij hangt het er van af wat voor modem je koopt, wij hadden een modem en router in 1 gekocht (alcatel 510). Terwijl m'n zus er apart een router bij had gekocht (was goedkoper), dit werkte dus niet helemaal en je kunt nooit met meer dan 1 computer online zijn. :cry:

Juul!

Fijn dat het werkt! Gelukkig dat KPN nu een beetje met de tijd meegaat!

Okki

Hoezo werkt niet met modem en router heb zelf ook voor deze configuratie gekozen en kan met 4 compies tegelijk op het net. Dus gewoon een kwestie van je router goed instellen en nix aan het handje.[quote:fbcbff846a] Volgens mij hangt het er van af wat voor modem je koopt, wij hadden een modem en router in 1 gekocht (alcatel 510). Terwijl m'n zus er apart een router bij had gekocht (was goedkoper), dit werkte dus niet helemaal en je kunt nooit met meer dan 1 computer online zijn. _________________ Guess who's comin? With brand new fire to satisfy all the people in the street when it drops

[/quote:fbcbff846a] 8) :smiley: [b:fbcbff846a][/b:fbcbff846a]

[quote:884bcd2580]Weet iemand wat er allemaal komt kijken als ik overstap naar ADSL? Xs4all idd. de beste provider is en wat ik kwijt ben bij eerste installatie en daarna standaard per maand.[/quote:884bcd2580]

Hee ‘Editor’ dit komt uit het archief met ‘Truuks’ van de macosx site:
http://macosx.nl/?p=showarticle&art_id=433

Ik heb zelf XS4ALL ADSL lite (36- euri p/mnd) en de snelheid en het gebruikersgemak zijn prima. Nog nooit storingen gehad! Erg uitgebreide helpdeskpagina’s en veel meer. Oh ja neem GEEN USB modem en voorkom ellende…

ach ja misschien ligt het wel aan m'n zus, ze werkt, heeft niet te veel verstand van computers (behalve dat mac heerst!!) en is een beetje lui.

8)