Dan maar geen Mavericks (voorlopig)

Ik dacht me ook eens te gaan wagen aan 10.9, nu de GM uit is. Maar daar was ik snel op uitgekeken. Diverse apps zorgen voor een complete system freeze, zoals Mail en System preferences. Je zou toch verwachten dat DIE gewoon werken. Ook is het - terwijl overal gezegd wordt dat het snelleren ‘snappier’ zou moeten zijn, rete-traag. Met grote regelmaat vertoont het systeem ‘hickups’ en pauzes in functioneren. Verder vind ik de labels lelijk (klein bolletje ipv de hele finderregel gekleurd) maar dat zal wel persoonlijk zijn. Gauw maar weer 10.8.5 teruggezet. Lang leve de backups.

Gefeliciteerd.

10.9 ? hoe kom je daaraan dan

Krijgen we dat gejank weer, na iOS 7 (en 10.5, 10.6, 10.7 en 10.8).

Je kunt beter, Night!

En dit moest je in een nieuw topic plaatsen omdat?

Nee, ik denk dat het voortkomt uit een steeds sterker gevoel dat Apple de weg een beetje kwijt begint te raken en dat ‘anders’ niet altijd ‘beter’ is.
OSsen beginnen steeds onoverzichtelijker en ondoorgrondelijker te worden en dat begint me een beetje ‘Windows’ kriebels te geven.
“Gewoon” even updaten is er niet meer bij en door de spreekwoordelijke bomen is door alle toeters en bellen het bos nauwelijks meer te zien.

Apple de weg kwijt is? Dat hoor ik ook al jaren, en dan afhankelijk van hoelang iemand met Apple spul werkt. Het werd al geroepen bij de overgang van Mac OS 9 naar X, bij de eerste iMac (géééén floppy?!), etc.
Net als dat Apple nu echt gaat omvallen: http://www.macobserver.com/tmo/death_knell/

Maar er zijn altijd alternatieven; Windows 8 bijvoorbeeld?

En dit alles zet jou niet aan het denken? Good, Night.
(Getikt vanaf een vanaf 10.8.5 geüpdatete MBP met Mavs, die gewoon werkt.)

Ja, dat zet me zéker aan het denken, maar dichterbij een oplossing bracht dat me niet.
Ik heb een update gedaan van een perfect werkend 10.8.5(update1) systeem op één van de allernieuwste iMacs.
Dus daar kan het niet aan liggen.

[quote=Night url=http://www.onemorething.nl/community/topic/dan-maar-geen-mavericks-voorlopig/#post-2605201 time=1381079075]Ja, dat zet me zéker aan het denken, maar dichterbij een oplossing bracht dat me niet.
Ik heb een update gedaan van een perfect werkend 10.8.5(update1) systeem op één van de allernieuwste iMacs.
Dus daar kan het niet aan liggen.[/quote]
Natuurlijk kan het daar aan liggen, wat een onzin.

En probeer het dan eerst eens op een aparte partitie zodat, wanneer het niet werkt, je gewoon die partitie verwijderd en weer verder kan.
Eerste keer dat ik Mavericks installeerde (10.9.b1) werkte het ook voor geen ene meter… Systeem lag er steeds uit (op pauze) omdat het geheugen te vol was terwijl alleen iTunes en de Finder actief waren… blijkbaar zoog kernel-task al die 8gb op…

Zo heb ik het ook gedaan. Werkt het niet naar behoren, kon ik het er zó weer afdonderen.

De volgende vrije dag ga ik eens een ‘kale’ fresh install van 10.8.5 updaten naar 10.9. En dan alle apps die ik nodig acht 1 voor 1 herinstalleren.
Lopen we vanzelf tegen de boosdoener aan. Maar wat me stoort is dat een “gewone” update dus niet mogelijk blijkt. (ik heb overigens wel bijna alle apps die ik op m’n systeem heb staan getest onder 10.9. Allen (m.u.v. SpamSieve, maar daar krijg ik een dezer dagen een beta update van toegezonden) werkten gewoon zover ik op het eerste gezicht kon nagaan.

En diezelfde Kernel-task vreet ook in 10.8 al veel geheugen. Maar dat schijnt zo te horen en heb er ook geen last van.
Ik mis een beetje de oplossing van de 10.6 installatie: eerst een kale installatie en de installer plaatst vervolgens alle bestanden terug en laat het oude systeem staan zodat een vergelijk te maken is.

Maar nu gebruik ik 1,1GB hier op een rMBP (intel videokaart atm), dat was onder Mavericks negen van de tien keer boven de 6 GB.

En dan ga je je afvragen waarom die nieuwe Macs nu al minimaal met 4 GB worden uitgerust, met de optie (die voorheen altijd werd gebruikt; 1GB standaard naar 4GB) tot 16 GB uit te breiden :twisted:

is er ook al een Nederlandse versie?
\

Jongens en meisjes, dames en heren.

We nemen deze post toch niet serieus? 10.9 is onder de kap aangepakt, maar merkbaar voor de gebruiker is het niet echt, want alles is nog op de zelfde plek te vinden. Alle apps doen het zonder te crashen. En mocht dat wel zo zijn, dan is er iets anders aan de hand. Tenzij je een bepaalde stoornis hebt, of iemands adaptief vermogen is om te huilen, is er niks aan de hand. Doorlopen dus :slight_smile:

Hier draait Mavericks als een zonnetje

Twee woorden: clean install

En o ja, itt iOS7 GM is de Mavericks GM mogelijk een lagere build dan de daadwerkelijke publieke release.

Met uitzondering van iOS4 dan; die had ook een update t.o.v. de GM in de uiteindelijke release.

Je wéét je gaat willen updaten jonge…

Die ‘gewone’ update blijkt wel degelijk mogelijk, want bij mij e.v.a. totaal geen last. Normale applicaties zullen overigens geen problemen veroorzaken: het is bijna altijd spul dat gebruik maakt van extensies, daemons en agents dat dat doet. Lastige klanten zijn vooral ‘verbeteraars’ van Finder en Safari zoals TotalFinder, Pathfinder, XtraFinder, Glims en Glimmerblocker, en de resem apps die gebruik maakt van SIMBL.