Data oude Mac's beschikbaar houden

Goedemiddag,

In 2006 heb ik mijn eerste mac gekocht, daarna zijn er denk ik zeven a acht nieuwe mac’s gevolgd en een stuk of 30 a 40 externe harde schijven voor het maken van backup’s. De meeste zijn met Time machine, maar anderen ook met Carbon Cloner of Super Duper. Sommigen “bootable”.

Vanaf 2006 zijn er vanzelfsprekend heel veel Os versies van de mac. Tot voor kort wilde ik eigenlijk alle oude versies van de mac kunnen blijven gebruiken. Je weet immers nooit of je nog iets nodig hebt. De ervaring is dat dat enorm meevalt. Immers, een versie uit 2009 van een softwarepakket is al lang achterhaald in 2021.

Met andere woorden, eigenlijk gaat het steeds meer om de vraag of “data” beschikbaar is, en niet zozeer of het oude OS nog beschikbaar is. Sommige versies van het OS is volgens mij uit het verleden nog bootable, andere niet.

Wat ik eigenlijk wil doen is om een schijf van 6 of 8 terrabyte te kopen en deze onder te verdelen in een stuk of 10/15 partities. Op iedere partitie staat een OS, die afhankelijk van het OS wellicht nog bootable is ook.

Is dat een ideale oplissing om oude data nog beschikbaar te houden ?

Geen slecht idee.
Een 4TB schijf met USB-C heb je al voor zo’n €115.

https://www.coolblue.nl/product/835267/wd-my-passport-ultra-for-mac-4tb-silver.html

Dank voor je bericht, mij is weleens verteld dat een 2.5 inch harde schijf vrij kwetsbaar is.

Ongekend dat een externe 4 TB harde schijf zo goedkoop is. Ik moet dan nog wel een verloopstekker hebben van USB naar USB-C.

Die zit er bij.

Een 10GB heb je al voor € 315,-. Bijna zelfde Prijs/GB verhouding.

https://tweakers.net/pricewatch/1238275/lacie-d2-professional-10tb-zwart.html