database ontwikkelen

Hoi,

Ik wil me gaan verdiepen in het ontwikkelen van databases, eventueel gekoppeld aan webapplicaties. Wie weet wat goede boeken, tutorials, websites, etc om mee te beginnen?

bedankt,

  • Koen.

Kijk eens op [url]http://www.phpfreakz.nl[/url]... daar staan een aantal tutorials.

Grt,
Stijn

Kijk ook eens naar servoy, die hebben een verdomd goed database pakket in elkaar gedraait! En Filemaker is ook een goeie, maar weer niet lekker te koppelen aan web (zonder al te veel kosten).

Als je met web bezig wilt, kijk dan naar MySQL & PHP dat is een hele goeie stabiele combinatie.

in de laatste macfan staat hoe je een filemaker database aan het internet kan koppelen voor kleine sites. verder is voor het www de combi php/mysql een goede keus, nml gratis te gebruiken als je websitehost dit tenminste ondersteund. addisson wesley snelwerken met php en mysql en de oreilly boeken zijn goed te doen.

daan.

Bedankt, PHP en MySQL lijkt me een goed begin. Ik vond deze pagina [url]http://www.freewebmasterhelp.com/tutorials/phpmysql/[/url] met tutorials, die ga ik maar eens uitprinten.

Ook de boeken http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/067232525X/ref=ase_freewebmaster-20/104-9865180-8324760?v=glance&s=books en http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0596000413/ref=pd_bxgy_text_1/104-9865180-8324760?v=glance&s=books&st=* zien er interessant uit.

  • Koen.