De eerste generatie AirPort kaart is niet meer te koop

De eerste generatie AirPort kaart is niet meer te koop via de AppleStore. Ook de bijbehorende AirPort-kaartadapter, die nodig voor het plaatsen van de AirPort kaart in de G3 iMac, wordt niet meer aangeboden. De artikelen zijn nog wel zichtbaar in de AppleStore maar kunnen niet langer worden toegevoegd aan een bestelling. Deze 11 Mbps-kaarten luidde in combinatie met de bijbehorende Graphite Airport Base Station het huidige tijdperk van draadloos netwerken in.

Inmiddels heeft het 11 Mbps 802.11b-protocol zich laten vervangen door het snellere 54 Mbps 802.11g-protocol. Alle huidige Apple produkten zijn hier mee uitgerust. Er zijn op dit moment nog kaarten verkrijgbaar via diverse Apple-dealers die deze op voorraad hebben liggen. Wat je moet doen nadat de kaarten ook niet meer verkrijgbaar zijn bij de Apple-dealers om een iBook G3 of iMac G3 in een draadloos netwerk op te nemen is niet duidelijk. Het ziet er naar uit dat je in zo’n situatie voortaan alleen nog terecht kan bij tweedehands aanbieders.

of met USB wireless spullen werken.

Zeg hallo, zijn we tegenwoordig aan het copypasten vanaf macfreak.nl! Da's 1 niet netjes en 2 lui en 3 oneerbiedig en 4 etc. Als je wat nieuws te melden hebt, ga je gang, maar verwijs in andere gevallen gewoon naar een externe bron. Ere wie ere toekomt (Ger Nijkamp van Macfreak in dit geval)... Ziggy

[quote:9f85e28b34="ziggy"]Zeg hallo, zijn we tegenwoordig aan het copypasten vanaf macfreak.nl! Da's 1 niet netjes en 2 lui en 3 oneerbiedig en 4 etc. Als je wat nieuws te melden hebt, ga je gang, maar verwijs in andere gevallen gewoon naar een externe bron. Ere wie ere toekomt (Ger Nijkamp van Macfreak in dit geval)... Ziggy[/quote:9f85e28b34] Ja inderdaad, dit is nieuws. Waarom zou ik het herschrijven als het al goed is.

[quote:804ce041bc="black_eye"][quote:804ce041bc="ziggy"]Zeg hallo, zijn we tegenwoordig aan het copypasten vanaf macfreak.nl! Da's 1 niet netjes en 2 lui en 3 oneerbiedig en 4 etc. Als je wat nieuws te melden hebt, ga je gang, maar verwijs in andere gevallen gewoon naar een externe bron. Ere wie ere toekomt (Ger Nijkamp van Macfreak in dit geval)... Ziggy[/quote:804ce041bc] Ja inderdaad, dit is nieuws. Waarom zou ik het herschrijven als het al goed is.[/quote:804ce041bc]

Omdat je dan inbreuk maakt op andermans recht! Een link en bronvermelding was netter geweest.

plagiaat :D ?

Jah ik vindt dit ook een beetje onzinnig gedoe om steeds maar allerlei newsflitsen van adere sites hier in het forum te gaan plakken.

What's the use ? Het idee is duidelijk. Even editten en alle verdere 'plagiaat' meldingen hoeven niet meer worden gespuid. Zonde van mooie MacOsx forumspace. En zonde van al die energie van die spuispammers...

Er zijn voor de 11Mb versie best alternatieven. De Orinoco Gold card wordt herkend als een Airport kaart. Je zit alleen met een kaartgrootte, die ongeveer 2cm langer is. Zo past hij dus niet in een iMacje. Wellicht heeft iemand anders een idee voor een vervangende kaart ?

een toewedehandsje inderdaad. Heb d'r nog 1, een nieuwe toewedehandsje omdat hij niet in een G4pb past :(

iemand ruilen voor 1-tje die wel past ? :slight_smile:

Klakkeloos overschrijven (of kopiëren) van artikelen uit andere bronnen is inderdaad niet zo netjes. We proberen er hier op macosx.nl inderdaad een goede gewoonte van te maken dat als het nodig [b:5cf87c7dfb]mocht[/b:5cf87c7dfb] zijn een tekst uit een andere bron integraal over te nemen (wat zeer zelden het geval is) dat dat dan gebeurt [list=]1 met duidelijke bronvermelding 2 met een link naar die bron 3 met toestemming van de 'rechthebbende'[/list] Let wel: da's in een perfecte wereld hoor. De eerste twee zaken hadden in dit geval echter makkelijk gerealiseerd kunnen worden. Volgende keer beter, zullen we maar zeggen :)

Bovendien kun je nieuwsberichten ook doorgeven aan de redactie van macosx.nl via een speciale pagina.