De MacBook Pro heeft een notch, maar weet Apple dat zelf wel?

De MacBook Pro komt met een hoop veranderingen op de markt. Zo heb je…

Dit topic dient als reactie-hub voor bovenstaand artikel. Via dit topic kun je op het artikel reageren. Je reactie wordt ook automatisch onder het artikel op de website getoond.

Jezus wat een enerverend persoon

Geen idee wat je daar mee bedoeld. Hij heeft een erg goed YouTube kanaal, SnazzyLabs, vrijwel 100% over Apple producten met meer dan een miljoen subscribers. Dus voordat je je laatdunkend uitlaat wellicht de moeite waard om eens te bezoeken.

En wat hij laat zien is toch belachelijk? Een deel van je scherm dat gewoon niet goed werkt? Op een Pro notebook van zeg 3k euro?

Het scherm werkt prima, alleen zit er op de plek van de notch geen scherm, Dat moet in software worden opgelost.

Edit: Als Quin Davinci Resolve opent, gaat het goed met de items in de menubalk. Maar met items in de statusbalk kun je wel de mist in gaan, door ze onder de notch te zetten. De ruimte onder de notch zou volledig geblokkeerd moeten zijn voor gebruik door apps én door het systeem zelf. Dat geldt dus ook voor itens die doorlopen vanuit de statusbalk. Dit is duidelijk een kwestie van een software-update.

Je koopt bij Apple een geheel, hardware en software. In dit geval werkt er iets niet goed aan het scherm, of het nu hardwarematig of softwarematig is, het moet opgelost worden, en Apple is hier de enige partij die het kan.

En aangezien je hier toch wel over een premium laptop spreekt mag dit nog best wel snel opgelost worden.

Ik las net dat Apple een update gaat uitbrengen die bij nog niet aan de notch aangepaste apps, de menu balk lager dan de notch afbeeldt. Dan heb je bovenaan een “bezel” zo breed als bij de vorige generatie MacBook Pro. Dat noemen we een kludge.

Bijzonder dat nou niemand bij Apple daar eerder aan gedacht heeft…gewoon een systeemvoorkeur waar je kunt aangeven waar je de menu balk wil.