De nieuw Airport Extreem (keynote)

Ik heb zitten kijken en kon niks vinden over de nieuw airport extreem.

  • Ze zeggen dat hij 5 keer zo snel is en 2 keer zoon groort bereik heeft.
  • Ze zeggen dat alleen de nieuw mac’s die zo geheten “n” kunnen gebruiken geldt dat dan ook voor de
    Mac Book Pro van 09-2006
    -Kan ik mijn Oude airport express er op aansluiten ?

Mvg

Bobs

Alle Core2Duo machines hebben de n-standaard. Nee, als je de express gebruikt om het bereik te versterken wordt alles 'g' helaas.

Ik vind m wel bereduur. Een N router bij een willekeurige dozenschuiver hoeft max 100 euro te kosten.

Kun je doen, alleen heb je er nog niks aan, aangezien de N functie nog geactiveerd moet worden.

ik heb ook ergens gelezen dat je er een usb 2 harde schijf kunt aansluiten - dan heb je ineens een NAS HD En dan strakjes met de back-up functie in Leopard....!!!!

Met je neus gekeken? ;-)

http://www.apple.com/nl/wireless/80211/

[quote:45dd57dfee="b0b's"]Ik heb zitten kijken en kon niks vinden over de nieuw airport extreem. - Ze zeggen dat hij 5 keer zo snel is en 2 keer zoon groort bereik heeft. [/quote:45dd57dfee] Waarom hebben al die N producten 100mbit kabelaansluitingen terwijl de N-specificatie maximaal 300mbit ondersteunt :?

Is dat dan weer de bandbreedte (net als 11 mbit/sec en 54 mbit/sec) die je wegens het gebruikte protocol (met inherent royale overhead) niet kunt halen?

[quote:a4383944fa="b0b's"]Ik heb zitten kijken en kon niks vinden over de nieuw airport extreem.

[/quote:a4383944fa]

Niks vinden ?? http://www.apple.com/nl/airportextreme/specs.html
Alle specs op een rij…

Mmm...

Dat rate: 200 Mbit/sec.

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11#802.11n

Dat mis ik wel op de nieuwe AE. Een gigabit lan RJ45 aansluiting vooral omdat alle Mac's al diversen jaren een gigabit lan onboard hebben zitten.

Over de NAS schijven die per USB aangesloten kunnen worden zijn wel ideaal. Je kunt zelfs een USB hub aansluiten en daarover weer bijvoorbeeld 4 USB schijven in je netwerk delen.

[quote:4cd88c0201="Kriska"]Over de NAS schijven die per USB aangesloten kunnen worden zijn wel ideaal. Je kunt zelfs een USB hub aansluiten en daarover weer bijvoorbeeld 4 USB schijven in je netwerk delen.[/quote:4cd88c0201] Is een AE wel handig voor NAS? Ik heb een wired NAS controller van 80 euro die bovendien backupsoftware en FTP toegang regelt, en ook nog een webserver kan zijn. Ik hoop dat die AE straks ook programmeerbaar blijkt. Anders kun je weer beter 100 euro extra uitgeven en de AppleTV tot basestation bombarderen.

De nieuwe AEBS zal pas vanaf 28 Feb leverbaar zijn :( Heb namelijk net een order bevestiging gekregen van Apple...