De pen is machtiger dan het tablet

[quote=Lang Lid url=http://www.onemorething.nl/community/topic/snelle-vragen-snelle-antwoorden/page/188/#post-3027733 time=1483998783]Q1114

Heeft er iemand hier ervaring met Kaweco vulpennen? Ik wil de Kaweco Supra kopen met medium nib maar twijfel nog. Schrijven ze lekker?[/quote]

[quote=Lang Lid url=http://www.onemorething.nl/community/topic/snelle-vragen-snelle-antwoorden/page/188/#post-3027745 time=1484002842]Nee maar kijk dan. Kijk hier toch naar verdikkeme! Is dat een geile pen of wat? :slight_smile:

[/quote]

Omdat LL en andere mensen zo enthousiast werden over pennen, is het wellicht tijd voor een topic daarover.

De pen is tenslotte machtiger dan het zwaard, maar is het ook machtiger dan een touchscreen toetsenbord?
Kortom. Hier kan men de pen voeren, erin klimmen of hem grijpen. Praat over pen of pen over praten.

Goede sterke titel van dit topic. Hulde!!


Maar gelijk goed aftrappen. 2 pennen die ik veel gebruik. De Wacom pen met mijn Intuos Pro tablet. Schrijf daar erg weinig mee, maar als muis is ie ideaal.
De pen erboven is een Lamy (type weet ik helaas niet). Daarmee heb ik de trouwakte van mijn zus getekend. Mijn naam en trouwdatum staan erin gegraveerd. Ik ben absoluut geen pennen-gek en schrijf vaak genoeg met goedkope ballpoints, maar die pen zit altijd in mijn tas, samen met een Moleskine notebook. Uiteraard zit er emotionele waarde aan deze pen en of hij technisch op en top is, is van minder belang.

En over Wacom en zijn tablets. Toevallig zag ik gisteren dat ze weer een nieuwe lijn Intuos Pro tablets hebben uitgebracht, maar het leuke is dat ze nu een setje hebben met een echte pen. Dan kan je een papier klemmen op je wacom en met die pen tekenen en zal het dus gelijk digitaal worden geregistreerd. Hierdoor komt het weer dichterbij echt tekenen. Ook schijn je te kunnen kiezen tussen 3 oppervlakken voor het tablet zelf die papier-structuren nabootsen. Nu ben ik niet een enorm illustrator, maar vindt dat wel leuke innovatieve dingetjes die ze doen.

Ik begrijp dat ik achter loop… Whats a Apple pencil??

http://www.apple.com/apple-pencil/

Pennen serieus…

Iemand misschien interesse in verkering met mijn oma? Ze heeft vast nog wel een pennenbakje.

Als ze ook een gebitsbakje heeft. (y)

[quote=Shmoo url=http://www.onemorething.nl/community/topic/de-pen-is-machtiger-dan-het-tablet/#post-3027924 time=1484054375]Pennen serieus…

Iemand misschien interesse in verkering met mijn oma? Ze heeft vast nog wel een pennenbakje.

[/quote]

Nee, alleen een bat cave.

Ik heb net dit notebook gekocht. Zodra ik die pen heb dan ga ik de beste gedichten die ik heb geschreven erin opschrijven. :slight_smile:

Ik ben Schrijver. De pen is mijn gereedschap. :slight_smile:

Hopelijk schrijft het papier van dan boekje ook lekker. Toen mijn Moleskin vol was ben ik overgestapt op een Leuchtturm1917, met vulpen schrijft dat papier stukken lekkerder. Om dezelfde reden is mijn papieren agenda een Hobonichi, die zijn papier bij Tomoe River betrekt.
En de vrömmesj ontdekte bij het opruimen nog een niet meer verkrijgbaar dicteeblok uit de DDR, waarvan het papier ook heerlijk schrijft. Daar worden geen vliegtuigjes meer van gevouwen!

Voor de volledigheid even een linkje naar waar dit draadje eigenlijk begonnen is, want daar staat ook nog wel wat.

@Shmoo: Als jouw oma op Jane Fonda, Catherine Deneuve, Sheila Hancock of Helen Mirren lijkt…
Misschien heb je nog een oude kroontjespen van school liggen. Probeer er maar eens mee te schrijven en geef niet meteen op. Ik heb ontdekt dat je met een vulpen aandachtiger gaat schrijven en je handschrift gaat er daardoor ook op vooruit. je krabbelt niet meer zomaar wat.

En dan kom je er achter dat er verschillende soorten en kleuren inkt zijn, om van papier maar te zwijgen. Je kunt natuurlijk sparen voor een jubileumpen van een van de grote merken (en tegen die tijd voor die paar duizend euro toch maar op vakantie gaan of een auto kopen), maar wie eens over de grens boodschappen doet zal in de Duitse supermarkten voor nog geen tientje schoolvulpennen kunnen vinden die voor hun geld een verdraaid goed schrijfcomfort bieden.
Elk jaar is er eind september in het Natuurmuseum in Tilburg de Tilburg Pen Show, zeker een bezoek waard (en 1 april is er een beurs in Keulen).

Hier nog wat mooie vulpennen voor de liefhebber. (misschien nog even sparen)
https://www.youtube.com/watch?v=VqaidxsFAVs

@Brombeer Dat zit goed, ik mocht even met een droge Parker vulpen proberen of het papier glad genoeg was.

Deze website heeft er ook heel veel. En ook heel veel dure pennen! :smiley:

La Couronne du Comte

Helemaal verliefd op

Voor vlotte aantekening is balpen OK. Wil je fatsoenlijk meer schrijven, dan kies ik altijd voor een vulpen. Een vulpen moet je regelmatig gebruiken, dan doet die het beter. Vergeet niet dat het merk inkt en papier keuze belangrijk is als je schrijft met vulpen.
Ik ben Mont-blanc (Pelican) inkt fan, Parker inkt is net stroef schuurpapier.

@Lang-Lid : Bij Couronne krijg je een waardebon voor wijn erbij en ze verpakken het heel mooi… Overigens is de eerste associatie die sommige vrouwen bij die Kaweco Supra hebben die van een tampon. Dus mocht je ooit de dop kwijt zijn…

@cmug: Het is alleen jammer dat Parker inkt vaak de enige inkt is die de doorsnee kantoorboekhandels verkopen.
Maar als je meerdere vulpennen hebt, kun je meerdere kleuren inkt gebruiken, al helemaal als de pennen een pistonpompje hebben of je een converter gebruikt.
Het voordeel van een converter is dat je die niet helemaal vol hoeft te doen en je kunt er àlle vulpeninkt* in doen en niet alleen dat wat jouw fabrikant aanbiedt.
Plus natuurlijk het ritueel van de pen vullen, dat toch te vergelijken is met een vinyl langspeelplaat opzetten.

Zo gebruik ik meestal Leipziger Schwarz, dat groen vlekt als je ermee morst.

Tip van de vrömmesj: als je ‘natte’ inkt wil, moet je Herbin hebben. Die droogt wat langzamer, maar wel zeer beschaafde kleuren en hele mooie potjes.

*Maak niet de lekenfout door er Oostindische inkt in te doen, want als dat opdroogt kun je de pen doorgaans wegflikkeren.

Ik heb nog een pot Pelikan Königsblau staan. En ik ben ook wel benieuwd welke inkt gebruikt wordt in die film, A Good Year. Die is groen.

Oh en hier nog wat leuke vulpen feitjes.

Jakkes!! Nou moet ik de hele avond kwijlen… wil je dat nooit meer doen LL… :point_up:

Jullie worden oud!

[quote=Brombeer url=http://www.onemorething.nl/community/topic/de-pen-is-machtiger-dan-het-tablet/#post-3027944 time=1484055811]

Ik heb ontdekt dat je met een vulpen aandachtiger gaat schrijven en je handschrift gaat er daardoor ook op vooruit. je krabbelt niet meer zomaar wat[/quote]

Dat komt omdat een vulpen weerstand geeft. Een ballpoint doet dat niet, het kogeltje daarin maakt juist dat je hand (en daarmee je schrift) wegrolt, je moet daar moeite doen om de pen in bedwang te houden. Een vulpen geeft een veel persoonlijker handschrift dan een BIC pennetje…

Pentel Tradio Stylo FTW :nerd: