de tel(ler) niet kwijt in iWeb

Als verstokte iWeb-gebruiker heb ik geen kaas gegeten van HTML, dus heb ik in de 'Instellingen 'sitepublicatie' van iWeb eenvoudigweg 'Publiceer naar: MobileMe' vervangen door 'Publiceer naar: FTP-server' en verder alle instellingen van FTP-server ingevoerd zoals dat op diverse websites zo mooi wordt uitgelegd. Hierna de sites opnieuw geupload en onder de nieuwe naam werken mijn bijna tweehonderd websites weer als vanouds. Bijna als vanouds moet ik zeggen, want de tellers doen het niet meer. Hiervoor heb ik, ook weer geleerd via OMT, op enkele pagina's weer een externe teller ingevoerd en ook dat werkt bijna net zo mooi, maar is wel aardig veel werk. Vooral als je vanaf de vroegere telling verder wilt. Vanavond ontdekte ik echter per ongeluk dat er een veel eenvoudiger manier is om de originele teller op oude voet verder te laten tellen. Ik had mijn volledige map met Sites van .me gedownload en sleepte enkele mapjes via Cyberduck handmatig in de /httpdocs van de nieuwe hostingserver. En kijk: de teller bleef gewoon intact, dit in tegenstelling tot het uploaden via iWeb.
Omdat momenteel waarschijnlijk veel iWeb-lotgenoten hun handel van .me aan het verhuizen zijn, is dit misschien een welkome tip als je je originele teller wilt blijven gebruiken.
Vraag me echter niet hoe het kan, want net als met Kanis en Gunnink koffie, het is zo. Dus als je nog lekker gemakkelijk een teller ergens wilt: eerst uploaden naar .me (kan dat trouwens nog wel?) en dan het kant en klare mapje in je nieuwe /httpdocs van de nieuwe hostingserver deponeren.

Bedankt voor tip. Maar 200 sites? Ben je WebOntwikkelaar ofzo?

Tweehonderd? Ik dacht dat ik er veel had. :lol:

Maar dan is dat rijtje van mij maar zielig.

[img]/uploads/community/ae15fada3254d64c3a328855f029b4f2c4a984fe_0.png[/img]

Gelukkig ben ik geen webontwikkelaar, want dan had ik me moeten verdiepen in HTML en dat vind ik nog lastiger dan Engels.
Op http://www.isalacollege.nl , de gedeeltelijke neerslag van mijn voormalige loopbaan, staan er ruim 130 bij elkaar, maar daarnaast heb ik ook veel lesmateriaal gemaakt dat mijn voormalige leerlingen via het internet konden bereiken. Ik werk nou eenmaal graag met beeld en waarmee is dat gemakkelijker dan met een Mac. Daarnaast ben ik ook niet vies van een lekker potje ouwehoeren, excusez le mot, en daarmee heb ik mijn 'Fietstocht naar Rome' weer mee volge.... Gratis in de ibookstore dus.