De ultieme nagelknipper

Ik heb een prutsdoosje. Dat is eigenlijk een uitgediende brillekoker met daarin wat gereedschap om aan jezelf te prutsen. Een comedonenlepeltje, een neusharenschaartje, wat pincetjes, vijltjes en nagelschaartjes, dat werk.
Over de nagelknipper ben ik al langere tijd niet tevreden. Ik heb een paar keer bij een drogisterijketen een nieuwe gekocht, maar die bleken stuk voor stuk nog beroerder dan het oude kreng.

Nu kan ik nog wel een tijd doorgaan met investeren in oud ijzer, maar er moet toch ergens nog wel fatsoenlijk spul te koop zijn? Wat gebruikt zo’n pedicurist (of hoe ze ook heten) en waar kun je zoiets krijgen?

Subvraag: met welke OMT-update is het citruspersdraadje veminkt geraakt? Worden berichten hier na vijf jaar standaard gewist?

Zoiets als dit is prut:

Ik heb zelf jarenlang een knipper gehad met gebogen tang.
Uiterst stevig uitgevoerd, met mooie veer. Waardoor je je met weinig krachtig toch lekker door kon knippen. :slight_smile:

Zoiets als dit, maar dan met nog iets meer vorm:
http://www.nagelknippershop.nl/producten/p-2/Nageltang-4510.html

Weet je waar ze die ook verkopen? :wink:
http://www.devene.nl/webwinkel/verzorgingsartikelen/huid-haar-make-up/nageltang-hoektang/products_detail/

Zo’n hoektang heb ik in mijn nachtkastje liggen. Want die past niet in die brillekoker. Een erfstuk, en het ‘ontgrendelen’ is niet zonder gevaar. Dat heeft me al menige kleine bloeduitstorting bezorgd.

Maar jij stelt dus dat onderstaand ontwerp bij voorbaat ruk is?

Ik heb jarenlang met veel plezier met zo’n ding geknipt, maar na een reis zat het niet meer in de bagage. En wat er na is gekomen heeft me altijd teleurgesteld.
Maar misschien moet ik met mijn oudemannentenen toch maar eens aan het zwaardere geschut, danwel een grotere brillenkoker.

Zoals Wesco de betere vuilbakken maakt en Rimowa koffers, zo moet er voor dit soort garnituur toch ook een kwaliteitsmerk zijn? Of knipt de koning zijn kontharen met een schaartje van de Action? Dat kan ik me niet voorstellen.

Brombeer!
Het is weer zo’n zaterdagmiddag: niets te beleven op de boerderij, de kippen zijn van de leg, de geit is weer drachtig, de vrouw is weggelopen en het weer is ook maar niks. Ik ga m’n nagels maar eens knippen…Maar met wàt?!

[quote=Brombeer url=http://www.onemorething.nl/community/topic/de-ultieme-nagelknipper/#post-2723124 time=1409409845]…Maar jij stelt dus dat onderstaand ontwerp bij voorbaat ruk is?..[/quote]Ja, eigenlijk wel. :slight_smile:

Ik knip altijd met zo’n glimmend knippertje als hierboven afgebeeld (foto), deze gebruik ik voor de nagels aan mijn handen want daar zit ook zo’n plat peuter dingetje aan waarmee je lekker het vuil onder je nagels kunt weghalen. Geil gevoel is dat btw lekker onder je nagels peuteren.

Voor mijn tenen heb ik zo’n zelfde knipper maar dan een maatje groter, zonder dat plat spateltje.

Is daar geen app voor? Nagels knippen.

Ik gebruik zo’n zelfde ding als op het plaatje van Brombeer, alleen een maatje groter, die kleintjes vind ik niet zo fijn:

Heb ik hier bij de MIGROS gekocht voor een paar franken, heel tevreden over!

Ja, zo’n grote bedoel ik ook. Met dat kleine formaat kan ik allen mijn pinknagel doen, en die laat ik juist lekker lang groeien om…
Nee wacht, die uitweiding kan menig tere ziel teveel zijn.

Sedikit: afgezien van die pijp en wat hij op zijn schoot heeft, klopt beeld het aardig.

Als je er wat geld voor over hebt >>> Klhip

Die video’s waar Khlip naar doorlinkt schrikken dan weer eerder af…

En 65 dollar voor een ingeblikt nagelknippertje is een hele stap voor mijn vrekkige natuur. Daar heb ik van Stahlwille hele leuk tangetjes voor.

Die KarelWillem als waardeloos bestempelt (fotootje van een Seki) vind ik een hele fijne:

http://www.nagelknippershop.nl/producten/p-1/Nagelknipper-s107.html

Heerlijk zo’n potje lekker slap ouwehoeren over een nagelknipper en daar doe ik op zaterdagavond graag aan mee. De mijne heb ik in een Italiaanse supermarkt gekocht en die bevalt me uitstekend. De afgeknipte nagels worden in het mechaniek opgevangen. Het merk is Wilkinson en hij is te koop bij Billa in Arona: http://www.janmac.nl/16_meib/Fotos.html#13
Vraag maar om le forbicine per unghie.

Dit ga je toch niet menen…. morgen de nagellak topic ?
En is er echt geen google zoekopdracht voor dit soort dingen met betere fora?

Een ander aardig onderwerp is navelbandjes voor kanaries. Of eh… veiligheidsspelden (spille balia). Ja gezellig laten we het daar eens uitgebreid over hebben.

Nagels dien je niet te knippen, maar dien je te vijlen. En nee, dat kost helemaal niet zoveel tijd als je het eenmaal bij houdt.

Nee aan dat ze voor jouw geveild worden iprincess :wink: (bij nee, naam veranderen!)

Ik knip ze toch lekker hoor, met de grote knipper, al zou ik geen nee zeggen wanneer iPrincess het me aanbood mijn nagels te vijlen :stuck_out_tongue:

Echte mannen gebruiken gewoon een decoupeerzaag.

Of deze:

:smiley: